Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg:

Sosiale forskjeller i Longyearbyen

Men å da komme og påstå at man vil gjøre noe med de sosiale forskjellene, blir på grensen til komisk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2015 kl 23:03

Arild Olsen (Ap) har brukt mye tid på å presisere at han ikke representerer Store Norske, men Svalbard Ap i valgkampen. Det er selvsagt riktig. En viss musikalitet er det likevel lov å vente. At Arild Olsen som Store Norske-ansatt - selve premissleverandøren for Longyearbyens klasseskille - skriver om de sosiale forskjellene i Longyearbyen i forrige nummer av SP, har usedvanlig lite troverdighet.

At folk ikke vil gi fra seg privilegier - uansett hvor urimelig gode de er - er et kjent fenomen. Men å da komme og påstå at man vil gjøre noe med de sosiale forskjellene, blir på grensen til komisk. Hvorfor har ikke Ap gjort noe for dette i inneværende periode? Eller i perioden før? Et kulturkort for ungdom monner lite satt opp mot de vanvittige leieprisene noen må leve med her i byen. Svalbard Arbeiderparti har videreført klasseskillet, ikke gjort noe med det.

La oss som Arild skriver se bort fra om du er for eller mot kull - la oss bare konstatere at Store Norske er et selskap i dyp krise. Likevel har man i omstillingsprosessen ikke kuttet en krone i lønn, ikke en krone i fantasibetingelsene på bolig.

Arbeiderklassen i Longyearbyen er ikke kullgraverne i Store Norske. Det er de som tapper ølen vår, de som vasker gulvene, guidene og resepsjonistene på hotellene. Det er nordmenn, svensker, russere og thaier som betaler fire ganger mer for å bo og tjener en tredjedel av det mange av lønnsadelen i snsk gjør.

MDG er det virkelig solidariske partiet på Svalbard. Vi vil utjevne forskjellene på bolig blant annet gjennom at lokalstyret leier ut billig til gründere. Vi vil bruke statlige omstillingskroner på å opprette flest mulig nye jobber, ikke på å opprettholde privilegier for de få.

En stemme til Ap er en stemme til dem som vil bruke statlige redningskroner på å fortsette klassesamfunnet. En stemme til MDG er en stemme til Norges mest solidariske parti.

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!