Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel på Svalbard. Som ett av flere tiltak i den forbindelse foreslår Sysselmannen å stenge Nordenskiöldtoppen for scooterkjøring.

Svalbard Arbeiderparti har selvfølgelig ingen innvendinger mot at man ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel, og synes dette er et godt initiativ. Men vi mener at dette kan gjøres uten å legge ytterligere restriksjoner på scooterkjøringen.

Nordenskiöldtoppen har minimal betydning for den scooterbaserte turismen. Til det er kjøringen for bratt og krevende for den jevne turist. Men den har stor verdi for Longyearbyens befolkning som et bynært turmål både til fots, på ski og med snøscooter.

Svalbard Arbeiderparti mener at trafikken på Nordenskiöldtoppen, både av skiløpere og scootere, er såpass begrenset at det er rom for alle, i gjensidig respekt for hverandre.  Vi vil derfor motsette oss et scooterforbud på Nordenskiöldtoppen.

Hvis man ønsker å fremme økt skiglede og turglede generelt på Svalbard, så mener vi det kan gjennomføres andre tiltak som gir større effekt, og uten den negative vinklingen som følger av flere forbud og restriksjoner. Hva med for eksempel å sette opp et par rastebuer i Longyearbyens nærområde, innenfor de allerede eksisterende scooterfrie områdene, slik at man får både et turmål og et sted å spise matpakken i ly for vær og vind når man er ute?

Øyvind Snibsøer
Leder, Svalbard Arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!