Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel på Svalbard. Som ett av flere tiltak i den forbindelse foreslår Sysselmannen å stenge Nordenskiöldtoppen for scooterkjøring.

Svalbard Arbeiderparti har selvfølgelig ingen innvendinger mot at man ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel, og synes dette er et godt initiativ. Men vi mener at dette kan gjøres uten å legge ytterligere restriksjoner på scooterkjøringen.

Nordenskiöldtoppen har minimal betydning for den scooterbaserte turismen. Til det er kjøringen for bratt og krevende for den jevne turist. Men den har stor verdi for Longyearbyens befolkning som et bynært turmål både til fots, på ski og med snøscooter.

Svalbard Arbeiderparti mener at trafikken på Nordenskiöldtoppen, både av skiløpere og scootere, er såpass begrenset at det er rom for alle, i gjensidig respekt for hverandre.  Vi vil derfor motsette oss et scooterforbud på Nordenskiöldtoppen.

Hvis man ønsker å fremme økt skiglede og turglede generelt på Svalbard, så mener vi det kan gjennomføres andre tiltak som gir større effekt, og uten den negative vinklingen som følger av flere forbud og restriksjoner. Hva med for eksempel å sette opp et par rastebuer i Longyearbyens nærområde, innenfor de allerede eksisterende scooterfrie områdene, slik at man får både et turmål og et sted å spise matpakken i ly for vær og vind når man er ute?

Øyvind Snibsøer
Leder, Svalbard Arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!