Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel på Svalbard. Som ett av flere tiltak i den forbindelse foreslår Sysselmannen å stenge Nordenskiöldtoppen for scooterkjøring.

Svalbard Arbeiderparti har selvfølgelig ingen innvendinger mot at man ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel, og synes dette er et godt initiativ. Men vi mener at dette kan gjøres uten å legge ytterligere restriksjoner på scooterkjøringen.

Nordenskiöldtoppen har minimal betydning for den scooterbaserte turismen. Til det er kjøringen for bratt og krevende for den jevne turist. Men den har stor verdi for Longyearbyens befolkning som et bynært turmål både til fots, på ski og med snøscooter.

Svalbard Arbeiderparti mener at trafikken på Nordenskiöldtoppen, både av skiløpere og scootere, er såpass begrenset at det er rom for alle, i gjensidig respekt for hverandre.  Vi vil derfor motsette oss et scooterforbud på Nordenskiöldtoppen.

Hvis man ønsker å fremme økt skiglede og turglede generelt på Svalbard, så mener vi det kan gjennomføres andre tiltak som gir større effekt, og uten den negative vinklingen som følger av flere forbud og restriksjoner. Hva med for eksempel å sette opp et par rastebuer i Longyearbyens nærområde, innenfor de allerede eksisterende scooterfrie områdene, slik at man får både et turmål og et sted å spise matpakken i ly for vær og vind når man er ute?

Øyvind Snibsøer
Leder, Svalbard Arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!