Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Skuterkjøring til Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel på Svalbard. Som ett av flere tiltak i den forbindelse foreslår Sysselmannen å stenge Nordenskiöldtoppen for scooterkjøring.

Svalbard Arbeiderparti har selvfølgelig ingen innvendinger mot at man ønsker å fremme ikke-motorisert ferdsel, og synes dette er et godt initiativ. Men vi mener at dette kan gjøres uten å legge ytterligere restriksjoner på scooterkjøringen.

Nordenskiöldtoppen har minimal betydning for den scooterbaserte turismen. Til det er kjøringen for bratt og krevende for den jevne turist. Men den har stor verdi for Longyearbyens befolkning som et bynært turmål både til fots, på ski og med snøscooter.

Svalbard Arbeiderparti mener at trafikken på Nordenskiöldtoppen, både av skiløpere og scootere, er såpass begrenset at det er rom for alle, i gjensidig respekt for hverandre.  Vi vil derfor motsette oss et scooterforbud på Nordenskiöldtoppen.

Hvis man ønsker å fremme økt skiglede og turglede generelt på Svalbard, så mener vi det kan gjennomføres andre tiltak som gir større effekt, og uten den negative vinklingen som følger av flere forbud og restriksjoner. Hva med for eksempel å sette opp et par rastebuer i Longyearbyens nærområde, innenfor de allerede eksisterende scooterfrie områdene, slik at man får både et turmål og et sted å spise matpakken i ly for vær og vind når man er ute?

Øyvind Snibsøer
Leder, Svalbard Arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Isbjørnangrepet  i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Kritisk journalistikk?

«Jeg prøvde etter beste evne å forklare journalisten at dette ikke stemte helt med virkeligheten, men da avisen kom ut, var denne historien slått stort opp på forsiden».

Et spark nedover

«Når man leser arbeidsgivers egen versjon inne i avisa fikk jeg ikke den til å stemme overens med forsiden».

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!