Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skam deg, redaktør!

Oj oj oj, redaktør, hva er det du sier om gamle og hederskronte «Nordsyssel» i blekkja di? «Det var ikke rare skuta». Hæ!

Tekst:

Publisert:

Har du sett «Nordsyssel»? Har du vært om bord? Har du vært om bord når skuta har bauet seg inn Isfjorden fullpakket av drivis? Eik og greenhardt, mahogni og teak, blankpusset messing. Lekker og samtidig ei av Norges kraftigste treskuter, og da regner jeg med alle ishavsskutene både fra Balsfjord og fra Brandal, uten sammenligning for øvrig. Bygget for is den gang det var is både i Isfjorden og de andre fjordene på Svalbard. Bekvemmelig som en luksusyacht. Ei skute som i si tid skapte furore i Rødehavet og som i mange år dekket de fleste behov for «lokaltrafikk» på Svalbard den gang Statens øverste myndighet på øygruppa besto av to personer, en sysselmann og en betjent. Ei prektig skute, etterlengtet når hun var borte fra øya og elsket når hun var her fra mai til november. Før den ble for liten for en etat som vokste som matsopp om høsten i en bøkeskog på Sørlandet, og skuta måtte skiftes ut med ei større.

Når «Nordsyssel» som siste båt forlot Longyear etter endt sommersesong, var det folksomt på Gamlekaia. Med fyrverkeri ble skuta ønsket god hjemreise. Og velkommen tilbake neste sommer. Ei flott skute!

«Ikke rare skuta». Skamme deg, burde du! – Så, da er det sagt: Skamme seg!
Med hilsen, redaktør, og med ønsker om god bedring.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!