Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Så ble det oss, Stordalen og meg

Selv om en hundesledetur føles mer miljøvennlig enn en skutertur, er den ikke nødvendigvis det, skriver Linda Bakken. FOTO: Geir Barstein

Linda Bakken:

– Så ble det oss, Stordalen og meg

Debatt.

Tekst:

Publisert:

Så ble det oss, Stordalen og meg. Miljøvennlige miljøsvin, om enn i ulik skala! I Svalbardposten 28/15 –kom forsker Kim Senger på banen og ga oss gode verktøy for å finne fakta i klimakaoset. i ulik skala!

Tallenes tale bekrefter dessverre at Svalbardbeboeren belaster klimaet mer enn den gjengse nordmann. Vi føler oss miljøriktige fordi vi lever tett på naturen.

Og en hundesledetur føles mer miljøvennlig enn en scootertur, selv om den faktisk ikke er det. Det helthetlige bildet er så utrolig komplekst.

Turismen er på mange måter bra – blant annet blir vi som bor her litt mer miljøvennlige med fulle fly og flere til å dele klimaavtrykket (selv om fastboende kan få miljøgebyret tilbakebetalt).

Tallene er interessante, - men jeg vet fortsatt ikke hvor mye CO2 en gjennomsnittsturist koster per dag. På Svalbard gjenstår mye som kan forskes på!

Å tenke globalt innebærer kanskje at vi bør fortsette vår kulldrift – enn så lenge.

Og selv om mine og andres lokale miljøtiltak i hverdagen er små, hjelper det å handle lokalt, bokstavelig talt gjennom aktiv bruk av Kjøp og salg-gruppa, nyoppusset Bruktikk med mer.

Videre er by-sparker, by-sykler, lokalproduserte suvenirer og lokal mat en god trend på veien mot et mer miljøvennlig øysamfunn. Jeg takker for all respons på leserinnlegget i SP 25/15 og ser fram til å følge forskning, debatt og lokale tiltak framover.

Jeg håper jeg får oppleve klodens mest miljøbevisste kullgruve og ser fram til å ønske flere forskere og turister velkomne til Svea og Svalbard generelt.

Linda Bakken, limanysgjerrig

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!