Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Roberts byste

Bysten av tidligere direktør i Store Norske, Robert Hermansen, bør stå i Svea, mener innsenderen. FOTO: Christopher Engås

Roberts byste

Bør til Svea.

Diskusjonen om hvem som skal ha bysten av Robert Hermansen kan vel ikke være vanskelig.

Jeg kom til Longyearbyen i 1967, og jeg har alltid hørt og-ord om Hermansen. Han var og er en likandes kar, og jeg har selv hatt den glede å bli kjent med ham.

Jeg tror, og vet, at hadde det ikke vært for hans brennende innsats for gruvearbeiderne og gruvedriften på Svalbard, så hadde vi ikke hatt Store Norske i dag.

Han ble dømt for en «dumhet», men det har han gjort opp for. Vis meg det menneske som er feilfri!

Hvem har gjort mer for gruvedriften/gruvearbeiderne i Svea og Longyearbyen?

Det lukter nesten avundsjuke av innleggene i Svalbardposten. Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes uttaler i nummer 7 at han «skal forberede en politisk sak til behandling i lokalstyret i nærmeste framtid. Da får politikerne ta stilling til hva som skal skje med bysten». Mange politikere som sitter i lokalstyret i dag er nybegynnere og kjenner lite til både saken eller Robert Hermansen.

Hva med ei folkeavstemning?

Mitt forslag er at det er gruvearbeiderne som er mest kompetente til å avgjøre hvor bysten av Robert Hermansen skal stå.

Jeg håper den blir sendt med neste fly til Sveagruva! Det er der den hører hjemme.

Kjellrun Eggenfellner

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!