Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Robert Hermansens byste

Bysta til Robert Hermansen står enn så lenge på Næringsbygget. FOTO: Christopher Engås

Robert Hermansens byste

Det er med undring en kan lese hvor stort hodebry bysten til Robert Hermansen er blitt for enkelte.

Tekst:

Publisert:

Hermansen som i sin tid som direktør klarte å snu pengestrømmen fra staten til Store Norske, med millionutbetalinger av overskudd til staten! Jeg har snakket med mange gruvearbeidere som minnes en mann som oppsøkte den vanlige arbeider for å diskutere og tilrettelegge arbeidet.

Fra min tid på Svalbard kan jeg huske at det ble kunngjort at direktøren skulle komme. Dette skjedde gjerne en måned før, så vi skulle være godt forberedt. Da han kom, hastet han forbi uten å si et ord.

Når det er problem med hus for bysten, må den vel kunne plasseres ute et sted. Så kan de som beundrer ham som en likandes person og administrator ta en liten stopp.

De som ikke deler dette syn kan bare haste videre og vende ham ryggen. At Hermansen i en anstrengt jobb gjorde et par feilvurderinger har han gjort opp for, og er i dag en fri mann.
Med beste ønsker for hans ettermæle.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Snøskred farligere enn isbjørn

Vi tror kanskje at isbjørnangrep er den største faren på Svalbard. Men snøskred tar flere liv enn isbjørn gjør. Snøskredforskere og teknologer jobber med å finne løsninger på problemet.

Stiller spørsmål ved manglende måleinstrumenter.

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

 
Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!