Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Robert Hermansens byste

Bysta til Robert Hermansen står enn så lenge på Næringsbygget. FOTO: Christopher Engås

Robert Hermansens byste

Det er med undring en kan lese hvor stort hodebry bysten til Robert Hermansen er blitt for enkelte.

Tekst:

Publisert:

Hermansen som i sin tid som direktør klarte å snu pengestrømmen fra staten til Store Norske, med millionutbetalinger av overskudd til staten! Jeg har snakket med mange gruvearbeidere som minnes en mann som oppsøkte den vanlige arbeider for å diskutere og tilrettelegge arbeidet.

Fra min tid på Svalbard kan jeg huske at det ble kunngjort at direktøren skulle komme. Dette skjedde gjerne en måned før, så vi skulle være godt forberedt. Da han kom, hastet han forbi uten å si et ord.

Når det er problem med hus for bysten, må den vel kunne plasseres ute et sted. Så kan de som beundrer ham som en likandes person og administrator ta en liten stopp.

De som ikke deler dette syn kan bare haste videre og vende ham ryggen. At Hermansen i en anstrengt jobb gjorde et par feilvurderinger har han gjort opp for, og er i dag en fri mann.
Med beste ønsker for hans ettermæle.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!