Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Robert Hermansens byste

Bysta til Robert Hermansen står enn så lenge på Næringsbygget. FOTO: Christopher Engås

Robert Hermansens byste

Det er med undring en kan lese hvor stort hodebry bysten til Robert Hermansen er blitt for enkelte.

Tekst:

Publisert:

Hermansen som i sin tid som direktør klarte å snu pengestrømmen fra staten til Store Norske, med millionutbetalinger av overskudd til staten! Jeg har snakket med mange gruvearbeidere som minnes en mann som oppsøkte den vanlige arbeider for å diskutere og tilrettelegge arbeidet.

Fra min tid på Svalbard kan jeg huske at det ble kunngjort at direktøren skulle komme. Dette skjedde gjerne en måned før, så vi skulle være godt forberedt. Da han kom, hastet han forbi uten å si et ord.

Når det er problem med hus for bysten, må den vel kunne plasseres ute et sted. Så kan de som beundrer ham som en likandes person og administrator ta en liten stopp.

De som ikke deler dette syn kan bare haste videre og vende ham ryggen. At Hermansen i en anstrengt jobb gjorde et par feilvurderinger har han gjort opp for, og er i dag en fri mann.
Med beste ønsker for hans ettermæle.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!