Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg:

Råtten påstand fra Arbeiderpartiet

Det skitner til valgkampen når Arbeiderpartiet i leserinnlegg i forrige avis dikter om Svalbard Venstres politikk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 22:40

Arbeiderpartiet påstår at representanter fra Svalbard Venstre går inn for at lokalstyret skal ta opp lån for å utvide dagens kulturhus til også å inkludere Galleri Svalbard. Dette vil vi avvise som rent oppspinn.

Vi vet ikke hvor Arbeiderpartiet har funnet inspirasjon til sin påstand, med det er i alle fall ikke hos Svalbard Venstre. Der har ikke saken vært debattert og er derfor heller ikke å finne i de sakene som er vedtatt i vårt program. Kan det være at noen av de som står på lista hos oss ikke har vært spontant hoderystende til ideen? Dette er i så fall en egenskap som vi setter høyt i Svalbard Venstre – at man er lydhør for ideer til utvikling.

Med Svalbard Venstres inntreden i lokalstyret skal vi jobbe hardt for at initiativene til fremtidsrettet utvikling skal få gode vekstvilkår i Longyearbyen. Som lokalpolitikere mener vi at vi har to veldig viktige oppdrag overfor ideer og forslag til utvikling. Det ene er å stimulere til at de oppstår, at de vokser og blir forankret hos de interessentene som kan bidra til realisering. Det andre er å ta ansvarlige beslutninger der lokalstyret og Longyearbyen berøres økonomisk eller strategisk.

Den som stemmer på Svalbard Venstre kan være trygg på at vi skal balansere dette godt.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Diskusjon, ikke taushet

I en tid hvor Longyearbyen skal igjennom en krevende omstilling, bør debatten om grunnforvaltningen løftes opp på lokalpolitisk nivå, i stedet for å legges lokk på.

Tilbakevendende kamp  eller samfunnsutvikling?

Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske misforstår lokaldemokratiets rolle i det han ber om ro rundt spørsmålet om grunnforvaltningen i Longyearbyen.

Arrangementsturisme i Longyearbyen

Innovasjon Norge har arrangementsturisme som ett av sine satsingsområder, og i den siste Svalbard-meldingen vises det til potensialet som ligger i koblingen mellom kultur og reiseliv også lokalt. I Longyearbyen er vi nå i gang med festivalsesongen, og vi ser beviselig den effekten et levende kulturt...

Store Norske må forstå sin rolle

Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske, Sveinung Lystrup Thesen, har misforstått Store Norskes forvaltningsrolle i det han ber om politikernes taushet.

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!