Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Posten og Svalbardtillegg

Posten og Svalbardtillegg

Tekst:

Publisert:

Etter at jeg i lengre tid har irritert meg grønn over Postens «Svalbardtillegg», gikk fargen over i rødt da jeg så at tillegget fra 2013 er på 196 kroner. Ettersom dagen allerede var ødelagt, var det like greit å kaste seg over Stortingsmelding nr. 18 (2011-2012) som omhandler virksomheten og konsesjonsvilkårene til Posten Norge AS. Men der står det ingenting om Svalbardtillegg på postpakker til og fra Svalbard. Så dette er noe Posten har funnet på selv. Derimot står det i vilkårene for konsesjonen, at det skal være geografisk enhetsporto i hele virkeområdet. Altså lik porto i hele Norge. Det har vi ikke.
Det er også beskrevet i stortingsmeldingen hvordan Posten får dekket ulønnsomme tjenester av staten. Der er det et eget punkt i regnestykket som heter: «Posttjenester på Svalbard til samme pris som på fastlandet.» Altså får Posten dekket merutgiftene for at vi her oppe skal ha geografisk enhetsporto. Også på postpakker. Så da er dette snik­gebyret som Posten har funnet på, i strid med intensjonene i konsesjonsvilkårene.

Dette må da være politikermat for våre lokalpolitikere? Og ettersom mitt parti, Arbeiderpartiet, synes å være mest opptatt av unge jenter, er det vel naturlig å rope på varaordfører Geir Hekne og Høyre. For gebyrer er noe Erna & Co misliker. Og hadde det nå vært slik at dette gebyret gikk tilbake til lokalsamfunnet her oppe på lik linje med korkpengene, da hadde det vært greit. Men jeg har aldri sett at Posten støtter noe som helst av vårt rike kulturliv.

Så varaordfører Hekne, hopp i dressen (om den passer) og begynn å tjene folket. Dette kan det bli stemmer av, for det er sikkert ikke bare jeg som irriteres over dette.

Torfinn Hjalmar Johansen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!