Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Posten og Svalbardtillegg

Posten og Svalbardtillegg

Tekst:

Publisert:

Etter at jeg i lengre tid har irritert meg grønn over Postens «Svalbardtillegg», gikk fargen over i rødt da jeg så at tillegget fra 2013 er på 196 kroner. Ettersom dagen allerede var ødelagt, var det like greit å kaste seg over Stortingsmelding nr. 18 (2011-2012) som omhandler virksomheten og konsesjonsvilkårene til Posten Norge AS. Men der står det ingenting om Svalbardtillegg på postpakker til og fra Svalbard. Så dette er noe Posten har funnet på selv. Derimot står det i vilkårene for konsesjonen, at det skal være geografisk enhetsporto i hele virkeområdet. Altså lik porto i hele Norge. Det har vi ikke.
Det er også beskrevet i stortingsmeldingen hvordan Posten får dekket ulønnsomme tjenester av staten. Der er det et eget punkt i regnestykket som heter: «Posttjenester på Svalbard til samme pris som på fastlandet.» Altså får Posten dekket merutgiftene for at vi her oppe skal ha geografisk enhetsporto. Også på postpakker. Så da er dette snik­gebyret som Posten har funnet på, i strid med intensjonene i konsesjonsvilkårene.

Dette må da være politikermat for våre lokalpolitikere? Og ettersom mitt parti, Arbeiderpartiet, synes å være mest opptatt av unge jenter, er det vel naturlig å rope på varaordfører Geir Hekne og Høyre. For gebyrer er noe Erna & Co misliker. Og hadde det nå vært slik at dette gebyret gikk tilbake til lokalsamfunnet her oppe på lik linje med korkpengene, da hadde det vært greit. Men jeg har aldri sett at Posten støtter noe som helst av vårt rike kulturliv.

Så varaordfører Hekne, hopp i dressen (om den passer) og begynn å tjene folket. Dette kan det bli stemmer av, for det er sikkert ikke bare jeg som irriteres over dette.

Torfinn Hjalmar Johansen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!