Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Posten og Svalbardtillegg

Posten og Svalbardtillegg

Tekst:

Publisert:

Etter at jeg i lengre tid har irritert meg grønn over Postens «Svalbardtillegg», gikk fargen over i rødt da jeg så at tillegget fra 2013 er på 196 kroner. Ettersom dagen allerede var ødelagt, var det like greit å kaste seg over Stortingsmelding nr. 18 (2011-2012) som omhandler virksomheten og konsesjonsvilkårene til Posten Norge AS. Men der står det ingenting om Svalbardtillegg på postpakker til og fra Svalbard. Så dette er noe Posten har funnet på selv. Derimot står det i vilkårene for konsesjonen, at det skal være geografisk enhetsporto i hele virkeområdet. Altså lik porto i hele Norge. Det har vi ikke.
Det er også beskrevet i stortingsmeldingen hvordan Posten får dekket ulønnsomme tjenester av staten. Der er det et eget punkt i regnestykket som heter: «Posttjenester på Svalbard til samme pris som på fastlandet.» Altså får Posten dekket merutgiftene for at vi her oppe skal ha geografisk enhetsporto. Også på postpakker. Så da er dette snik­gebyret som Posten har funnet på, i strid med intensjonene i konsesjonsvilkårene.

Dette må da være politikermat for våre lokalpolitikere? Og ettersom mitt parti, Arbeiderpartiet, synes å være mest opptatt av unge jenter, er det vel naturlig å rope på varaordfører Geir Hekne og Høyre. For gebyrer er noe Erna & Co misliker. Og hadde det nå vært slik at dette gebyret gikk tilbake til lokalsamfunnet her oppe på lik linje med korkpengene, da hadde det vært greit. Men jeg har aldri sett at Posten støtter noe som helst av vårt rike kulturliv.

Så varaordfører Hekne, hopp i dressen (om den passer) og begynn å tjene folket. Dette kan det bli stemmer av, for det er sikkert ikke bare jeg som irriteres over dette.

Torfinn Hjalmar Johansen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!