Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiske prosesser og Svalbardposten

Politiske prosesser og Svalbardposten

Tekst:

Publisert:

Gode politiske prosesser er viktige for et demokrati. Likeså er en god og kritisk lokal­avis viktig. At man er uenig i saker kan være positivt og bringe oss videre. Nye momenter og vinklinger kan komme frem i en god diskusjon. Dette forutsetter imidlertid en saklig diskusjon og at man har evnen til å lytte til motpartens argumenter.

Under forrige lokalstyremøte kom det frem mange gode argumenter i saken om ny havnebåt. At Høyre stemmer i god Høyre-ånd for at noen oppgaver skal være private, mens Arbeiderpartiet stemmer i god Arbeiderparti-ånd for at noen oppgaver skal drives av det offentlige, burde ikke overraske noen. Til orientering kan nevnes at alle i AP kan stemme etter egen overbevisning.

Alle politikere vet at noen saker «vinner» man mens andre ganger blir man nedstemt. Politikere i dagens lokal­styre opptrer profesjonelt. Det er saklige diskusjoner og avgjørelser blir respektert. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i lokalstyret og håper på mange fremtidige diskusjoner som gjør at vi ser saker fra ulike sider. Vi ser også frem til gode og saklige kommentarer i Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen

Leder Svalbard arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!