Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiske prosesser og Svalbardposten

Politiske prosesser og Svalbardposten

Tekst:

Publisert:

Gode politiske prosesser er viktige for et demokrati. Likeså er en god og kritisk lokal­avis viktig. At man er uenig i saker kan være positivt og bringe oss videre. Nye momenter og vinklinger kan komme frem i en god diskusjon. Dette forutsetter imidlertid en saklig diskusjon og at man har evnen til å lytte til motpartens argumenter.

Under forrige lokalstyremøte kom det frem mange gode argumenter i saken om ny havnebåt. At Høyre stemmer i god Høyre-ånd for at noen oppgaver skal være private, mens Arbeiderpartiet stemmer i god Arbeiderparti-ånd for at noen oppgaver skal drives av det offentlige, burde ikke overraske noen. Til orientering kan nevnes at alle i AP kan stemme etter egen overbevisning.

Alle politikere vet at noen saker «vinner» man mens andre ganger blir man nedstemt. Politikere i dagens lokal­styre opptrer profesjonelt. Det er saklige diskusjoner og avgjørelser blir respektert. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i lokalstyret og håper på mange fremtidige diskusjoner som gjør at vi ser saker fra ulike sider. Vi ser også frem til gode og saklige kommentarer i Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen

Leder Svalbard arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!