Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiske prosesser og Svalbardposten

Politiske prosesser og Svalbardposten

Tekst:

Publisert:

Gode politiske prosesser er viktige for et demokrati. Likeså er en god og kritisk lokal­avis viktig. At man er uenig i saker kan være positivt og bringe oss videre. Nye momenter og vinklinger kan komme frem i en god diskusjon. Dette forutsetter imidlertid en saklig diskusjon og at man har evnen til å lytte til motpartens argumenter.

Under forrige lokalstyremøte kom det frem mange gode argumenter i saken om ny havnebåt. At Høyre stemmer i god Høyre-ånd for at noen oppgaver skal være private, mens Arbeiderpartiet stemmer i god Arbeiderparti-ånd for at noen oppgaver skal drives av det offentlige, burde ikke overraske noen. Til orientering kan nevnes at alle i AP kan stemme etter egen overbevisning.

Alle politikere vet at noen saker «vinner» man mens andre ganger blir man nedstemt. Politikere i dagens lokal­styre opptrer profesjonelt. Det er saklige diskusjoner og avgjørelser blir respektert. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i lokalstyret og håper på mange fremtidige diskusjoner som gjør at vi ser saker fra ulike sider. Vi ser også frem til gode og saklige kommentarer i Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen

Leder Svalbard arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!