Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiske prosesser og Svalbardposten

Politiske prosesser og Svalbardposten

Tekst:

Publisert:

Gode politiske prosesser er viktige for et demokrati. Likeså er en god og kritisk lokal­avis viktig. At man er uenig i saker kan være positivt og bringe oss videre. Nye momenter og vinklinger kan komme frem i en god diskusjon. Dette forutsetter imidlertid en saklig diskusjon og at man har evnen til å lytte til motpartens argumenter.

Under forrige lokalstyremøte kom det frem mange gode argumenter i saken om ny havnebåt. At Høyre stemmer i god Høyre-ånd for at noen oppgaver skal være private, mens Arbeiderpartiet stemmer i god Arbeiderparti-ånd for at noen oppgaver skal drives av det offentlige, burde ikke overraske noen. Til orientering kan nevnes at alle i AP kan stemme etter egen overbevisning.

Alle politikere vet at noen saker «vinner» man mens andre ganger blir man nedstemt. Politikere i dagens lokal­styre opptrer profesjonelt. Det er saklige diskusjoner og avgjørelser blir respektert. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i lokalstyret og håper på mange fremtidige diskusjoner som gjør at vi ser saker fra ulike sider. Vi ser også frem til gode og saklige kommentarer i Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen

Leder Svalbard arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!