Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiske prosesser og Svalbardposten

Politiske prosesser og Svalbardposten

Tekst:

Publisert:

Gode politiske prosesser er viktige for et demokrati. Likeså er en god og kritisk lokal­avis viktig. At man er uenig i saker kan være positivt og bringe oss videre. Nye momenter og vinklinger kan komme frem i en god diskusjon. Dette forutsetter imidlertid en saklig diskusjon og at man har evnen til å lytte til motpartens argumenter.

Under forrige lokalstyremøte kom det frem mange gode argumenter i saken om ny havnebåt. At Høyre stemmer i god Høyre-ånd for at noen oppgaver skal være private, mens Arbeiderpartiet stemmer i god Arbeiderparti-ånd for at noen oppgaver skal drives av det offentlige, burde ikke overraske noen. Til orientering kan nevnes at alle i AP kan stemme etter egen overbevisning.

Alle politikere vet at noen saker «vinner» man mens andre ganger blir man nedstemt. Politikere i dagens lokal­styre opptrer profesjonelt. Det er saklige diskusjoner og avgjørelser blir respektert. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i lokalstyret og håper på mange fremtidige diskusjoner som gjør at vi ser saker fra ulike sider. Vi ser også frem til gode og saklige kommentarer i Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen

Leder Svalbard arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!