Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Om det å reise

Om det å reise

Tekst:

Publisert:

Når vi nå en gang, etter min mening, har fått en ordfører som ser litt lengre enn utsikten fra sitt eget kontorvindu, blir det merkelig å lese at noen lokalpolitikere ikke liker at hun bruker tid på reiser. Reiser som blant annet, tipper jeg, er med på å bygge politiske nettverk på fastlandet. Og en av grunnpilarene i politikken er vel nettopp nettverksbygging. Og det er jo ikke hvem som helst vår ordfører politiserer med. Selvsagt kan det være greit å ha Bjarne i Valdres og Hildur på Voss med på laget, men det er større sjanser å få oppsnakket Longyearbyens sak når de er maktpolitikere og heter Jens eller Jonas. Og nettopp det faktum at ordfører Christin representerer et etablert politisk parti gjør dette mulig. Felleslister og bygdelister er bare politisk tøv og når ikke dit makta rår.

For å nå frem til der makta rår, må en nødvendigvis, som bosatt i Longyearbyen, ut å reise. Det tror jeg den gamle garde i Store Norske og seinere Svalbard Samfunnsdrift vet alt om når det gjaldt å få tilført penger til byen. Her var det olympiske øvelser i påvirkning, eller tigging som det heter.

Internett og telefon er greit, men når en ønsker å målbære viktige saker til riktige personer, bør du være så nær at du ser dem i nesehårene. Og det beste av alt er at i slike møter vil det som oftest være andre du ikke treffer i hverdagen som du kan utvide kontaktnettet med, noe du ikke ville ha oppnådd gjennom en telefonsamtale eller en IP-adresse.

Og med alle utfordringene vi har i Longyearbyen, bør vi være glade for at vi har en ordfører som bruker muligheten hun har til å drive folkeopplysning og drive framsnakking av Longyearbyen. For det er ingen automatikk i at byråkrater, stor­tings­­representanter og andre vet hva status er, og hva som trykker her oppe i dalen. Kunn­skapsnivået strekker seg i mange tilfeller ikke lenger enn til vinkartet.

Innenfor den snevre politiske rammen som lokalstyret har å jobbe rundt, fordi vi er så totalt avhengige av store overføringer fra fastlandet, og ikke kan drive til selvkost, ser jeg ikke store problemer med at ordfører er fraværende og på framsnakking i perioder. Det finnes etablerte spille­regler med varaordfører og lignende som ivaretar partienes og lokalstyrets interesser.

Så fortsatt god tur til fastlandet, ordfører.

Torfinn Hjalmar Johansen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!