Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nordenskiöldtoppen

Uenig: Tollef Svenkerud er uenig i at Nordenskiöldtoppen bør bli skuterfri. FOTO: Faksimile: Svalbardposten

Nordenskiöldtoppen

Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Scooterkjørere, svalbardfolk og politikere. Nå er vi i gang igjen!

I Svalbardposten 26. april kunne man lese at Sysselmannen foreslår overfor Miljøverndepartementet å gjøre Nordenskiöldtoppen til skuterfritt område. Sysselmannen bruker som argument at kan hende blir turopplevelsen til de som bruker toppen bedre dersom de ikke ser eller hører en scooter, og at flere dermed vil benytte seg av turtilbudet. Er det foretatt undersøkelser som underbygger argumentet, eller er dette kun noe Syssel­mannen antar?

Nordenskiöldtoppen er blitt brukt av både scooterkjørere og skikjørere i mange år. Jeg kan ikke huske at dette har resultert i nevneverdige konflikter. Mitt inntrykk er at skikjørere er fornøyde med at det er mulig å bli transportert med scooter til toppen, og at de som går for egen maskin har et hardt spor å gå i på vei opp. For scooterkjørere er det svært positivt å ha topper i nærområdet som det er forsvarlig å kjøre til.

Sysselmannen uttaler at det mangler engasjement i saken. Det er synd, men det underbygger vel samtidig at det ikke er et stort behov for et forbud. Jeg leser at Svalbard Reiselivsråd har fått muligheten til å uttale seg, men at de ikke hadde sterke meninger om saken. Men hva med dere folkevalgte politikere? Skal ikke dere ta stilling til dette? Har vi ikke et demokrati i Longyearbyen? Skal Sysselmannens forslag bli behandlet av Miljøverndepartementet uten at politikerne har tatt et standpunkt?

Politikere, dere må på banen i denne saken. Scooterkjørere, dere må mobilisere. Vi kan ikke sitte stille og miste litt frihet hvert år.

Tollef Svenkerud
Oslo

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!