Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nordenskiöldtoppen

Uenig: Tollef Svenkerud er uenig i at Nordenskiöldtoppen bør bli skuterfri. FOTO: Faksimile: Svalbardposten

Nordenskiöldtoppen

Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Scooterkjørere, svalbardfolk og politikere. Nå er vi i gang igjen!

I Svalbardposten 26. april kunne man lese at Sysselmannen foreslår overfor Miljøverndepartementet å gjøre Nordenskiöldtoppen til skuterfritt område. Sysselmannen bruker som argument at kan hende blir turopplevelsen til de som bruker toppen bedre dersom de ikke ser eller hører en scooter, og at flere dermed vil benytte seg av turtilbudet. Er det foretatt undersøkelser som underbygger argumentet, eller er dette kun noe Syssel­mannen antar?

Nordenskiöldtoppen er blitt brukt av både scooterkjørere og skikjørere i mange år. Jeg kan ikke huske at dette har resultert i nevneverdige konflikter. Mitt inntrykk er at skikjørere er fornøyde med at det er mulig å bli transportert med scooter til toppen, og at de som går for egen maskin har et hardt spor å gå i på vei opp. For scooterkjørere er det svært positivt å ha topper i nærområdet som det er forsvarlig å kjøre til.

Sysselmannen uttaler at det mangler engasjement i saken. Det er synd, men det underbygger vel samtidig at det ikke er et stort behov for et forbud. Jeg leser at Svalbard Reiselivsråd har fått muligheten til å uttale seg, men at de ikke hadde sterke meninger om saken. Men hva med dere folkevalgte politikere? Skal ikke dere ta stilling til dette? Har vi ikke et demokrati i Longyearbyen? Skal Sysselmannens forslag bli behandlet av Miljøverndepartementet uten at politikerne har tatt et standpunkt?

Politikere, dere må på banen i denne saken. Scooterkjørere, dere må mobilisere. Vi kan ikke sitte stille og miste litt frihet hvert år.

Tollef Svenkerud
Oslo

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!