Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nordenskiöldtoppen

Uenig: Tollef Svenkerud er uenig i at Nordenskiöldtoppen bør bli skuterfri. FOTO: Faksimile: Svalbardposten

Nordenskiöldtoppen

Nordenskiöldtoppen

Tekst:

Publisert:

Scooterkjørere, svalbardfolk og politikere. Nå er vi i gang igjen!

I Svalbardposten 26. april kunne man lese at Sysselmannen foreslår overfor Miljøverndepartementet å gjøre Nordenskiöldtoppen til skuterfritt område. Sysselmannen bruker som argument at kan hende blir turopplevelsen til de som bruker toppen bedre dersom de ikke ser eller hører en scooter, og at flere dermed vil benytte seg av turtilbudet. Er det foretatt undersøkelser som underbygger argumentet, eller er dette kun noe Syssel­mannen antar?

Nordenskiöldtoppen er blitt brukt av både scooterkjørere og skikjørere i mange år. Jeg kan ikke huske at dette har resultert i nevneverdige konflikter. Mitt inntrykk er at skikjørere er fornøyde med at det er mulig å bli transportert med scooter til toppen, og at de som går for egen maskin har et hardt spor å gå i på vei opp. For scooterkjørere er det svært positivt å ha topper i nærområdet som det er forsvarlig å kjøre til.

Sysselmannen uttaler at det mangler engasjement i saken. Det er synd, men det underbygger vel samtidig at det ikke er et stort behov for et forbud. Jeg leser at Svalbard Reiselivsråd har fått muligheten til å uttale seg, men at de ikke hadde sterke meninger om saken. Men hva med dere folkevalgte politikere? Skal ikke dere ta stilling til dette? Har vi ikke et demokrati i Longyearbyen? Skal Sysselmannens forslag bli behandlet av Miljøverndepartementet uten at politikerne har tatt et standpunkt?

Politikere, dere må på banen i denne saken. Scooterkjørere, dere må mobilisere. Vi kan ikke sitte stille og miste litt frihet hvert år.

Tollef Svenkerud
Oslo

Siste nytt i Leserinnlegg

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!