Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nok et spark nedover

Khanitta Sinpru reagerer på Arnt Vegar Jensen sitt innlegg i Svalbardposten nummer 38. FOTO: Geir Barstein

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Tekst:

Publisert:

Arnt Vegar Jensen var snar til å rykke ut for å forsvare innehaveren av Taste of Thai etter Svalbardpostens oppslag for to uker siden. Det er her snakk om en personalsak, og mulige brudd på Arbeidsmiljøloven som har fått spalteplass i lokalavisen. Det er derfor veldig spesielt at han velger å uttale seg i saken, for selv om Jensen her uttaler seg som privatperson, vil han likevel være «Arnt Vegar på NAV».

NAV i Longyearbyen er den eneste kanalen en utlending har inn til sine begrensede sosiale rettigheter på Svalbard, og som ansatt ved etaten skal Jensen være en ombudsmann for noen av de svakeste i samfunnet vårt.

Saken i Svalbardposten omhandlet to utenlandske arbeidstagere som ble sagt opp og returnert uten å ha fått utbetalt lønn for arbeidet de hadde utført. (Maneesita Jaidee har nå fått utbetalt sin lønn etter at saken ble tatt opp i Svalbardposten.)

Det var altså ikke snakk om at de klaget på manglende rettigheter på offentlige ytelser, de ønsket simpelthen å få utbetalt sin lønn fra arbeidsgiveren sin. For de fleste utlendinger i Longyearbyen har faktisk ganske god oversikt over hvilke ytelser de har rett på, og ikke minst ikke har rett på. Derfor føles det ydmykende for mange av de utenlandske innbyggerne i Longyearbyen, når Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter. Arnt Vegar Jensen ender i så måte opp med å selv sende et spark nedover.

Khanittha Sinpru

Lokalstyrerepresentant Svalbard Høyre

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!