Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nok et spark nedover

Khanitta Sinpru reagerer på Arnt Vegar Jensen sitt innlegg i Svalbardposten nummer 38. FOTO: Geir Barstein

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Tekst:

Publisert:

Arnt Vegar Jensen var snar til å rykke ut for å forsvare innehaveren av Taste of Thai etter Svalbardpostens oppslag for to uker siden. Det er her snakk om en personalsak, og mulige brudd på Arbeidsmiljøloven som har fått spalteplass i lokalavisen. Det er derfor veldig spesielt at han velger å uttale seg i saken, for selv om Jensen her uttaler seg som privatperson, vil han likevel være «Arnt Vegar på NAV».

NAV i Longyearbyen er den eneste kanalen en utlending har inn til sine begrensede sosiale rettigheter på Svalbard, og som ansatt ved etaten skal Jensen være en ombudsmann for noen av de svakeste i samfunnet vårt.

Saken i Svalbardposten omhandlet to utenlandske arbeidstagere som ble sagt opp og returnert uten å ha fått utbetalt lønn for arbeidet de hadde utført. (Maneesita Jaidee har nå fått utbetalt sin lønn etter at saken ble tatt opp i Svalbardposten.)

Det var altså ikke snakk om at de klaget på manglende rettigheter på offentlige ytelser, de ønsket simpelthen å få utbetalt sin lønn fra arbeidsgiveren sin. For de fleste utlendinger i Longyearbyen har faktisk ganske god oversikt over hvilke ytelser de har rett på, og ikke minst ikke har rett på. Derfor føles det ydmykende for mange av de utenlandske innbyggerne i Longyearbyen, når Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter. Arnt Vegar Jensen ender i så måte opp med å selv sende et spark nedover.

Khanittha Sinpru

Lokalstyrerepresentant Svalbard Høyre

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!