Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord til Jon Sandmo

Minneord til Jon Sandmo

Tekst:

Publisert:

30. januar fikk vi det triste budskapet om at vår gode venn Jon hadde tapt for kreften. Jon har i alle år vært en fantastisk ressurs både for samfunnet i Longyearbyen og Longyearbyen Bluesklubb med Dark Season Blues. Hans friske utsagn og meninger var blant Jons særtrekk, som vi satte stor pris på. «Nei» var et ukjent ord for Jon, og han tok alltid oppgavene på strak arm.

Musikken betydde mye for Jon, og spesielt stod bluesen hans hjerte nært. For mange musikere som kom til Svalbard og Dark Season Blues, var Jon deres første møte med øya. Jon guidet på bussen fra flyplassen og inn til Longyearbyen, der han fortalte morsomme historier og gav nyttige opplysninger. Med sin lune væremåte, fikk han umiddelbar kontakt og tillit. Gjennom årene som festivaldoktor har han også hjulpet musikere med små og store plager, og musikerne omtalte ham som «the nice Dr. Jon». Jon var åpen om sin sykdom, men viste aldri hvor syk han var. Under Dark Season Blues 2012 visste han at dette ville bli hans siste bluesfestival. Like ufortrødent som tidligere år, stilte han opp både før og under festivalen. Det var tydelig at musikerne satte pris på ham og omvendt.

Savnet etter Jon vil være stort, og våre tanker går til hans nærmeste.

Takk for at vi fikk lære deg å kjenne, Jon!

På vegne av Longyearbyen Bluesklubb
Gry Sneltvedt
Marianne Bakken Gyøry
Tom Ramberg

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!