Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord til Jon Sandmo

Minneord til Jon Sandmo

Tekst:

Publisert:

30. januar fikk vi det triste budskapet om at vår gode venn Jon hadde tapt for kreften. Jon har i alle år vært en fantastisk ressurs både for samfunnet i Longyearbyen og Longyearbyen Bluesklubb med Dark Season Blues. Hans friske utsagn og meninger var blant Jons særtrekk, som vi satte stor pris på. «Nei» var et ukjent ord for Jon, og han tok alltid oppgavene på strak arm.

Musikken betydde mye for Jon, og spesielt stod bluesen hans hjerte nært. For mange musikere som kom til Svalbard og Dark Season Blues, var Jon deres første møte med øya. Jon guidet på bussen fra flyplassen og inn til Longyearbyen, der han fortalte morsomme historier og gav nyttige opplysninger. Med sin lune væremåte, fikk han umiddelbar kontakt og tillit. Gjennom årene som festivaldoktor har han også hjulpet musikere med små og store plager, og musikerne omtalte ham som «the nice Dr. Jon». Jon var åpen om sin sykdom, men viste aldri hvor syk han var. Under Dark Season Blues 2012 visste han at dette ville bli hans siste bluesfestival. Like ufortrødent som tidligere år, stilte han opp både før og under festivalen. Det var tydelig at musikerne satte pris på ham og omvendt.

Savnet etter Jon vil være stort, og våre tanker går til hans nærmeste.

Takk for at vi fikk lære deg å kjenne, Jon!

På vegne av Longyearbyen Bluesklubb
Gry Sneltvedt
Marianne Bakken Gyøry
Tom Ramberg

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!