Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord til Jon Sandmo

Minneord til Jon Sandmo

Tekst:

Publisert:

30. januar fikk vi det triste budskapet om at vår gode venn Jon hadde tapt for kreften. Jon har i alle år vært en fantastisk ressurs både for samfunnet i Longyearbyen og Longyearbyen Bluesklubb med Dark Season Blues. Hans friske utsagn og meninger var blant Jons særtrekk, som vi satte stor pris på. «Nei» var et ukjent ord for Jon, og han tok alltid oppgavene på strak arm.

Musikken betydde mye for Jon, og spesielt stod bluesen hans hjerte nært. For mange musikere som kom til Svalbard og Dark Season Blues, var Jon deres første møte med øya. Jon guidet på bussen fra flyplassen og inn til Longyearbyen, der han fortalte morsomme historier og gav nyttige opplysninger. Med sin lune væremåte, fikk han umiddelbar kontakt og tillit. Gjennom årene som festivaldoktor har han også hjulpet musikere med små og store plager, og musikerne omtalte ham som «the nice Dr. Jon». Jon var åpen om sin sykdom, men viste aldri hvor syk han var. Under Dark Season Blues 2012 visste han at dette ville bli hans siste bluesfestival. Like ufortrødent som tidligere år, stilte han opp både før og under festivalen. Det var tydelig at musikerne satte pris på ham og omvendt.

Savnet etter Jon vil være stort, og våre tanker går til hans nærmeste.

Takk for at vi fikk lære deg å kjenne, Jon!

På vegne av Longyearbyen Bluesklubb
Gry Sneltvedt
Marianne Bakken Gyøry
Tom Ramberg

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!