Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord til Jon Sandmo

Minneord til Jon Sandmo

Tekst:

Publisert:

30. januar fikk vi det triste budskapet om at vår gode venn Jon hadde tapt for kreften. Jon har i alle år vært en fantastisk ressurs både for samfunnet i Longyearbyen og Longyearbyen Bluesklubb med Dark Season Blues. Hans friske utsagn og meninger var blant Jons særtrekk, som vi satte stor pris på. «Nei» var et ukjent ord for Jon, og han tok alltid oppgavene på strak arm.

Musikken betydde mye for Jon, og spesielt stod bluesen hans hjerte nært. For mange musikere som kom til Svalbard og Dark Season Blues, var Jon deres første møte med øya. Jon guidet på bussen fra flyplassen og inn til Longyearbyen, der han fortalte morsomme historier og gav nyttige opplysninger. Med sin lune væremåte, fikk han umiddelbar kontakt og tillit. Gjennom årene som festivaldoktor har han også hjulpet musikere med små og store plager, og musikerne omtalte ham som «the nice Dr. Jon». Jon var åpen om sin sykdom, men viste aldri hvor syk han var. Under Dark Season Blues 2012 visste han at dette ville bli hans siste bluesfestival. Like ufortrødent som tidligere år, stilte han opp både før og under festivalen. Det var tydelig at musikerne satte pris på ham og omvendt.

Savnet etter Jon vil være stort, og våre tanker går til hans nærmeste.

Takk for at vi fikk lære deg å kjenne, Jon!

På vegne av Longyearbyen Bluesklubb
Gry Sneltvedt
Marianne Bakken Gyøry
Tom Ramberg

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!