Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljø for alle pengene?

Jeg kunne ikke annet enn å smile – og samtidig riste litt på hodet – da jeg leste i Svalbardposten at Miljøvernfondet ønsker søknader fra reiselivsnæringen velkommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 10:56

Jeg kunne ikke annet enn å smile – og samtidig riste litt på hodet – da jeg leste i Svalbardposten at Miljøvernfondet ønsker søknader fra reiselivsnæringen velkommen.

Begrunnelsen for søknadene skulle være at man behøver flere tiltak som kan stimulere til økt turisme – spesielt i lavsesong.

Ikke sånn å forstå at jeg ikke ønsker økt satsing og flere turister. Tvert imot. Jeg ønsker alt som kan bidra til å styrke «byen min» hjertelig velkommen. Når jeg rister på hodet og smiler så har det ene og alene med det enkle faktum å gjøre at Miljøvern­fondets opprinnelse handler om flytrafikkens skadevirkning på miljøet. Av miljøhensyn ble det innført et gebyr på «turistbillettene» og tanken var muligens: Når pengene til Miljøvernfondet strømmer, turistene fra Svalbard rømmer.

At jeg aldri har forstått hvordan et gebyr på en flybillett kan «redde kloden» får jeg skrive på min egen manglende forstand. Jeg ser at fondet har bidratt til mange gode tiltak her nord. Hvordan mange av de tiltakene har positiv betydning for det miljøet som angivelig trues av flytrafikken (og turismen), det er jeg derimot ikke i stand til å se.

I mine øyne er gebyret ren og skjær avlat, og tanken på at det kan bli brukt for å generere økt turisttrafikk til øya bør muligens få noen til å gråte, men jeg smiler altså, mens jeg gleder meg til økt aktivitet og trivsel. God mørketid folkens.

Anne Lise K. Sandvik
Longyearbyen

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!