Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljø for alle pengene?

Jeg kunne ikke annet enn å smile – og samtidig riste litt på hodet – da jeg leste i Svalbardposten at Miljøvernfondet ønsker søknader fra reiselivsnæringen velkommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 10:56

Jeg kunne ikke annet enn å smile – og samtidig riste litt på hodet – da jeg leste i Svalbardposten at Miljøvernfondet ønsker søknader fra reiselivsnæringen velkommen.

Begrunnelsen for søknadene skulle være at man behøver flere tiltak som kan stimulere til økt turisme – spesielt i lavsesong.

Ikke sånn å forstå at jeg ikke ønsker økt satsing og flere turister. Tvert imot. Jeg ønsker alt som kan bidra til å styrke «byen min» hjertelig velkommen. Når jeg rister på hodet og smiler så har det ene og alene med det enkle faktum å gjøre at Miljøvern­fondets opprinnelse handler om flytrafikkens skadevirkning på miljøet. Av miljøhensyn ble det innført et gebyr på «turistbillettene» og tanken var muligens: Når pengene til Miljøvernfondet strømmer, turistene fra Svalbard rømmer.

At jeg aldri har forstått hvordan et gebyr på en flybillett kan «redde kloden» får jeg skrive på min egen manglende forstand. Jeg ser at fondet har bidratt til mange gode tiltak her nord. Hvordan mange av de tiltakene har positiv betydning for det miljøet som angivelig trues av flytrafikken (og turismen), det er jeg derimot ikke i stand til å se.

I mine øyne er gebyret ren og skjær avlat, og tanken på at det kan bli brukt for å generere økt turisttrafikk til øya bør muligens få noen til å gråte, men jeg smiler altså, mens jeg gleder meg til økt aktivitet og trivsel. God mørketid folkens.

Anne Lise K. Sandvik
Longyearbyen

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!