Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljø for alle pengene?

Jeg kunne ikke annet enn å smile – og samtidig riste litt på hodet – da jeg leste i Svalbardposten at Miljøvernfondet ønsker søknader fra reiselivsnæringen velkommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 10:56

Jeg kunne ikke annet enn å smile – og samtidig riste litt på hodet – da jeg leste i Svalbardposten at Miljøvernfondet ønsker søknader fra reiselivsnæringen velkommen.

Begrunnelsen for søknadene skulle være at man behøver flere tiltak som kan stimulere til økt turisme – spesielt i lavsesong.

Ikke sånn å forstå at jeg ikke ønsker økt satsing og flere turister. Tvert imot. Jeg ønsker alt som kan bidra til å styrke «byen min» hjertelig velkommen. Når jeg rister på hodet og smiler så har det ene og alene med det enkle faktum å gjøre at Miljøvern­fondets opprinnelse handler om flytrafikkens skadevirkning på miljøet. Av miljøhensyn ble det innført et gebyr på «turistbillettene» og tanken var muligens: Når pengene til Miljøvernfondet strømmer, turistene fra Svalbard rømmer.

At jeg aldri har forstått hvordan et gebyr på en flybillett kan «redde kloden» får jeg skrive på min egen manglende forstand. Jeg ser at fondet har bidratt til mange gode tiltak her nord. Hvordan mange av de tiltakene har positiv betydning for det miljøet som angivelig trues av flytrafikken (og turismen), det er jeg derimot ikke i stand til å se.

I mine øyne er gebyret ren og skjær avlat, og tanken på at det kan bli brukt for å generere økt turisttrafikk til øya bør muligens få noen til å gråte, men jeg smiler altså, mens jeg gleder meg til økt aktivitet og trivsel. God mørketid folkens.

Anne Lise K. Sandvik
Longyearbyen

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Isbjørnangrepet  i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Et spark nedover

«Når man leser arbeidsgivers egen versjon inne i avisa fikk jeg ikke den til å stemme overens med forsiden».

Kritisk journalistikk?

«Jeg prøvde etter beste evne å forklare journalisten at dette ikke stemte helt med virkeligheten, men da avisen kom ut, var denne historien slått stort opp på forsiden».

Peder Åsmund Pedersen til minne

Ble født på Blomstrandhalvøya i 1930.

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Minneord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!