Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kulturhuset og galleriet

Kulturhuset i Longyearbyen. FOTO: Anders Fjellestad

Leserinnlegg:

Kulturhuset og galleriet

Dette er viktige satsningsområder og vil gi arbeidsplasser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2015 kl 09:49

Noen av oss synes det er vanskelig å se forskjell mellom partiene i lokalvalget. En av forskjellene er at dagens partier i Lokalstyret er delte i diskusjonen omkring en mulig utvidelse av dagens kulturhus til å også inkludere Galleri Svalbard. I motsetning til øvrige partier er det et samlet Svalbard Arbeiderparti som ikke ønsker en slik utvidelse. Vi ser heller med stor glede på den satsing og næringsutvikling som er foretatt av private både i Sverdrupbyen og i Nybyen. Og nettopp derfor mener vi at en drift av Lokalstyrets eget galleri, med kunst- og håndverksenteret og kunstnerhyblene, i dette området er naturlig. Det offentlige skal også være med å bidra til at Nybyen er en levende bydel av Longyearbyen.

Vi tar publikum på alvor, og innbyggerundersøkelsen fra 2014 viser at befolkningen er svært godt fornøyd med dagens kulturtilbud, inkludert galleriet. Nå må vi heller støtte opp om og bistå for tilrettelegging og tiltak som kan øke aktiviteten og inntektene der galleriet er plassert i dag.

Det er også uten tvil et feil signal å sende til sentrale myndigheter at vi i de brytningstidene vi nå er inne i, i det ene øyeblikket søker og ber om penger til omstillingspakker, og i neste øyeblikk velger å ta opp lån for å bygge på et relativt nytt kulturhus. At Høyre og representanter i Svalbard Venstre ønsker å gå inn for dette er problematisk og ut i fra vårt ståsted svært ufornuftig.

Svalbard Arbeiderparti er derfor tydelig på at dersom vi skal øke gjeldsgraden per innbygger ytterligere, må dette være låneopptak relatert til utvikling av andre deler av samfunnet vårt (flytting av avfallsanlegg, første faser i havneutvikling eller utbedring av vei, vann og avløpsnett).

Dette er viktige satsningsområder og vil gi arbeidsplasser.

Vi er et parti som tror på fellesskapsløsninger, men vi vil ikke øke gjeldsgraden til innbyggerne ytterligere gjennom å bygge et nytt galleri gitt dagens situasjon. Det er feil prioritering.

Er du enig med oss – stemmer du Svalbard Arbeiderparti i lokalvalget!

Arild Olsen, 1.kandidat
Svalbard Arbeiderparti
Elise Strømseng 2.kandidat
Svalbard Arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

Stiller spørsmål ved manglende måleinstrumenter.

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

 
Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!