Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kullselskapet Store Norske

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Tekst:

Publisert:

For en som er vokst opp i ei grend med mange overvintrere fra Spitsbergen, så har det hatt noe av eventyrenes skinn over seg, noe jeg har fulgt med på i all ettertid. Fra 1981 har jeg lest alle ukentlige nummer av Svalbardposten. Det har gitt innblikk i og merinteresse for samfunnet og virksomheten rundt. Mine gamle minner om vonde og gode ting er forsåvdt greie å sortere. Men det er blitt et skille nå om å forstå storsamfunn og styringsverk fra sentralt hold. Redaktørens spørsmål til begrepet erfaring og etterlysningen av strategiplan er neppe særlig snodig. Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg. Storsamfunnets tilfredshet og styringsverkets lederskap i dag er selv skyld i den svikten essensbrygget viser.

Erfaringsgrunnlagene legges øde og er ikke moderne for tidens ledere, de er bare egenrådige og villige til å legge inn nymotens liberalismepåfunn og så seile på sin utopiske tro på den medisinen.

De vet ikke hva de steller med, det er hele “Pepperen”!

Det slår altså tilbake - så visst! Lederskapet med storsamfunnets haleheng sørger sjøl for fortynningen i erfaringsgrunnlaget og erstatter det med “grønnhjelmer” uten de viktigste opplæringsdisipliner!

Kullselskapet Store Norske har små muligheter til å fungere opp mot slik dårskap. Våre tillitsvalgte i landets store trygge forsamling har kanskje også mistet sine “faner” og til og med latt seg snikmodernisere?

K.J. Nergård.

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!