Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kullselskapet Store Norske

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Tekst:

Publisert:

For en som er vokst opp i ei grend med mange overvintrere fra Spitsbergen, så har det hatt noe av eventyrenes skinn over seg, noe jeg har fulgt med på i all ettertid. Fra 1981 har jeg lest alle ukentlige nummer av Svalbardposten. Det har gitt innblikk i og merinteresse for samfunnet og virksomheten rundt. Mine gamle minner om vonde og gode ting er forsåvdt greie å sortere. Men det er blitt et skille nå om å forstå storsamfunn og styringsverk fra sentralt hold. Redaktørens spørsmål til begrepet erfaring og etterlysningen av strategiplan er neppe særlig snodig. Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg. Storsamfunnets tilfredshet og styringsverkets lederskap i dag er selv skyld i den svikten essensbrygget viser.

Erfaringsgrunnlagene legges øde og er ikke moderne for tidens ledere, de er bare egenrådige og villige til å legge inn nymotens liberalismepåfunn og så seile på sin utopiske tro på den medisinen.

De vet ikke hva de steller med, det er hele “Pepperen”!

Det slår altså tilbake - så visst! Lederskapet med storsamfunnets haleheng sørger sjøl for fortynningen i erfaringsgrunnlaget og erstatter det med “grønnhjelmer” uten de viktigste opplæringsdisipliner!

Kullselskapet Store Norske har små muligheter til å fungere opp mot slik dårskap. Våre tillitsvalgte i landets store trygge forsamling har kanskje også mistet sine “faner” og til og med latt seg snikmodernisere?

K.J. Nergård.

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!