Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kullselskapet Store Norske

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Tekst:

Publisert:

For en som er vokst opp i ei grend med mange overvintrere fra Spitsbergen, så har det hatt noe av eventyrenes skinn over seg, noe jeg har fulgt med på i all ettertid. Fra 1981 har jeg lest alle ukentlige nummer av Svalbardposten. Det har gitt innblikk i og merinteresse for samfunnet og virksomheten rundt. Mine gamle minner om vonde og gode ting er forsåvdt greie å sortere. Men det er blitt et skille nå om å forstå storsamfunn og styringsverk fra sentralt hold. Redaktørens spørsmål til begrepet erfaring og etterlysningen av strategiplan er neppe særlig snodig. Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg. Storsamfunnets tilfredshet og styringsverkets lederskap i dag er selv skyld i den svikten essensbrygget viser.

Erfaringsgrunnlagene legges øde og er ikke moderne for tidens ledere, de er bare egenrådige og villige til å legge inn nymotens liberalismepåfunn og så seile på sin utopiske tro på den medisinen.

De vet ikke hva de steller med, det er hele “Pepperen”!

Det slår altså tilbake - så visst! Lederskapet med storsamfunnets haleheng sørger sjøl for fortynningen i erfaringsgrunnlaget og erstatter det med “grønnhjelmer” uten de viktigste opplæringsdisipliner!

Kullselskapet Store Norske har små muligheter til å fungere opp mot slik dårskap. Våre tillitsvalgte i landets store trygge forsamling har kanskje også mistet sine “faner” og til og med latt seg snikmodernisere?

K.J. Nergård.

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!