Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kullselskapet Store Norske

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Tekst:

Publisert:

For en som er vokst opp i ei grend med mange overvintrere fra Spitsbergen, så har det hatt noe av eventyrenes skinn over seg, noe jeg har fulgt med på i all ettertid. Fra 1981 har jeg lest alle ukentlige nummer av Svalbardposten. Det har gitt innblikk i og merinteresse for samfunnet og virksomheten rundt. Mine gamle minner om vonde og gode ting er forsåvdt greie å sortere. Men det er blitt et skille nå om å forstå storsamfunn og styringsverk fra sentralt hold. Redaktørens spørsmål til begrepet erfaring og etterlysningen av strategiplan er neppe særlig snodig. Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg. Storsamfunnets tilfredshet og styringsverkets lederskap i dag er selv skyld i den svikten essensbrygget viser.

Erfaringsgrunnlagene legges øde og er ikke moderne for tidens ledere, de er bare egenrådige og villige til å legge inn nymotens liberalismepåfunn og så seile på sin utopiske tro på den medisinen.

De vet ikke hva de steller med, det er hele “Pepperen”!

Det slår altså tilbake - så visst! Lederskapet med storsamfunnets haleheng sørger sjøl for fortynningen i erfaringsgrunnlaget og erstatter det med “grønnhjelmer” uten de viktigste opplæringsdisipliner!

Kullselskapet Store Norske har små muligheter til å fungere opp mot slik dårskap. Våre tillitsvalgte i landets store trygge forsamling har kanskje også mistet sine “faner” og til og med latt seg snikmodernisere?

K.J. Nergård.

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!