Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg:

Kaktus i retur

Jeg har den glede, sammen med Pål Berg, å ha mottatt en kaktus fra Svalbard Høyre ved Kjetil Figenschou i et leserinnlegg i Svalbardpostens nettutgave.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2015 kl 21:18

Den mottar jeg med glede fordi jeg, som leder av Svalbard Arbeiderparti, ikke ville gjort jobben min hvis ikke våre politiske motstandere får lyst til å gi oss en kaktus i ny og ne.

Imidlertid sliter jeg litt med premissene for tildelingen. Det ble gitt en orientering om flytting av biblioteket og galleriet til Kulturhuset på strategikonferansen den 18. juni. Det var full enighet om flytting av biblioteket og saken ble sendt videre til behandling.

Angående saken om flytting av galleriet, som altså ville kreve en utvidelse av Kulturhuset til den nette sum av 25 millioner, så tok representanter fra både Høyre og Tverrpolitisk sterkt til orde for å sende også dette forslaget videre. Forslaget ble stoppet av Arbeiderpartiet og Konsekvenslista.

Det er derfor forunderlig at Hr. Figenschou nå mener at Arbeiderpartiet tillegger Høyre meninger de aldri har hatt, når Høyres representanter vitterlig gikk sterkt inn for å sende også gallerisaken til videre behandling. Eller er det slik at Figenschou mener at det Høyres representanter sier i et formelt møte i lokalstyret ikke betyr noe?

Saken er forøvrig ikke død, og kan bli fremmet for lokalstyret senere. Det skal bli spennende å se hva Høyre da går inn for.

LES OGSÅ: Ukens kaktus

Siden vi først er inne på saker av økonomisk betydning, så kan det også være på sin plass å gjøre Hr. Figenschou oppmerksom på at Høyre har stemt ja i samtlige økonomiske saker de siste fire årene, med unntak av losbåtsaken. Det er derfor interessant at han i forrige uke anklaget Arbeiderpartiet for uansvarlig økonomisk politikk, når Høyre vitterlig har vært velvillig med på å vedta denne politikken.

Når det gjelder havnesaken, så er jeg orientert om at utenlandske investorer har uttrykt interesse for prosjektet. For Arbeiderpartiet er ikke dette noe annet enn en bekreftelse på at flytekaien er et veldig godt prosjekt. Men dette rokker ikke ved vårt standpunkt, at havnen i sin helhet skal være eid og kontrollert av det offentlige. Men det offentlige engasjementet skal begrense seg til selve infrastrukturen. Så er det opp til alle gode krefter i det private næringsliv å utnytte infrastrukturen til å gjøre det de er best til, nemlig å skape arbeidsplasser og tjene penger.

Det er forøvrig velkjent Høyre-retorisk, skjønnmalende newspeak å skyve lokale bedrifter foran seg når det de i virkeligheten snakker om er OPS-prosjekter, hvor man ender opp med å forhandle med OPS-selskapet ned på absurde detaljnivå, som for eksempel hvor mye det skal koste å skifte en lyspære.

Longyearbyen Lokalstyre trenger ikke å betale stykkpris til et OPS-selskap for å skifte en lyspære. Det klarer vi utmerket godt selv.

Takk for kaktusen Kjetil, men den er dessverre høyst ufortjent og vi ser oss derfor nødt til å sende den i retur.

Med vennlig hilsen,
Øyvind Snibsøer,
3. kandidat og leder av Svalbard Arbeiderparti

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!