Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnangrepet  i 1995

Nina Jeanette Olaussen ble drept av isbjørn på Platåfjellet i 1995 mens hun var på tur med venninnen Hilde Haakenstad. FOTO: Hilde Røsvik

Isbjørnangrepet i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2016 kl 09:11

Tøft for deg Hilde, selv etter alle disse åra. Jeg har noen sesonger i Longyearbyen som gruvemekaniker i gruve 7. Sommeren 1974 og 1977. Og isbjørnfaren var ikke så stor da i LYB, heller ikke da kona og jeg sommeren 1994 feira vårt sølvbryllup der oppe.Vi bodde i Nybyen. Og vi hadde en fin tur over Platåfjellet uten våpen, opp ved kirken og rundt og ned til Nybyen uten noen frykt for isbjørn. Og så skjedde dette triste med deg og Nina, våren 1995.

Men sommeren 1996 fikk jeg også en sommerjobb på Mekken for Store Norske. Og da var dette med isbjørnfaren noe helt annet. Dette ble en helt spesiell sommer for meg. Presten der oppe spurte meg om jeg ville bli med på å sette opp en varde over Nina som ble drept av isbjørn på Platåfjellet. Pluss at om jeg ville lage en markering med kors på, og det ville jeg gjerne.Dette gjorde et veldig inntrykk på meg. Knapt en måned etter dette, skjedde den tragiske flyulykka i Operafjellet.

Så Kjære Hilde, dere var unge og uerfarne og det gikk galt. Vi var litt eldre og veldig heldige. Isbjørnfaren var heller ikke samtaleemne for oss i 1994. Godt å lese at du har greid deg bra etter alle disse åra og har hatt god støtte av familie og venner.

Jan Anton Stålerød

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!