Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnangrepet  i 1995

Nina Jeanette Olaussen ble drept av isbjørn på Platåfjellet i 1995 mens hun var på tur med venninnen Hilde Haakenstad. FOTO: Hilde Røsvik

Isbjørnangrepet i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2016 kl 09:11

Tøft for deg Hilde, selv etter alle disse åra. Jeg har noen sesonger i Longyearbyen som gruvemekaniker i gruve 7. Sommeren 1974 og 1977. Og isbjørnfaren var ikke så stor da i LYB, heller ikke da kona og jeg sommeren 1994 feira vårt sølvbryllup der oppe.Vi bodde i Nybyen. Og vi hadde en fin tur over Platåfjellet uten våpen, opp ved kirken og rundt og ned til Nybyen uten noen frykt for isbjørn. Og så skjedde dette triste med deg og Nina, våren 1995.

Men sommeren 1996 fikk jeg også en sommerjobb på Mekken for Store Norske. Og da var dette med isbjørnfaren noe helt annet. Dette ble en helt spesiell sommer for meg. Presten der oppe spurte meg om jeg ville bli med på å sette opp en varde over Nina som ble drept av isbjørn på Platåfjellet. Pluss at om jeg ville lage en markering med kors på, og det ville jeg gjerne.Dette gjorde et veldig inntrykk på meg. Knapt en måned etter dette, skjedde den tragiske flyulykka i Operafjellet.

Så Kjære Hilde, dere var unge og uerfarne og det gikk galt. Vi var litt eldre og veldig heldige. Isbjørnfaren var heller ikke samtaleemne for oss i 1994. Godt å lese at du har greid deg bra etter alle disse åra og har hatt god støtte av familie og venner.

Jan Anton Stålerød

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!