Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnangrepet  i 1995

Nina Jeanette Olaussen ble drept av isbjørn på Platåfjellet i 1995 mens hun var på tur med venninnen Hilde Haakenstad. FOTO: Hilde Røsvik

Isbjørnangrepet i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2016 kl 09:11

Tøft for deg Hilde, selv etter alle disse åra. Jeg har noen sesonger i Longyearbyen som gruvemekaniker i gruve 7. Sommeren 1974 og 1977. Og isbjørnfaren var ikke så stor da i LYB, heller ikke da kona og jeg sommeren 1994 feira vårt sølvbryllup der oppe.Vi bodde i Nybyen. Og vi hadde en fin tur over Platåfjellet uten våpen, opp ved kirken og rundt og ned til Nybyen uten noen frykt for isbjørn. Og så skjedde dette triste med deg og Nina, våren 1995.

Men sommeren 1996 fikk jeg også en sommerjobb på Mekken for Store Norske. Og da var dette med isbjørnfaren noe helt annet. Dette ble en helt spesiell sommer for meg. Presten der oppe spurte meg om jeg ville bli med på å sette opp en varde over Nina som ble drept av isbjørn på Platåfjellet. Pluss at om jeg ville lage en markering med kors på, og det ville jeg gjerne.Dette gjorde et veldig inntrykk på meg. Knapt en måned etter dette, skjedde den tragiske flyulykka i Operafjellet.

Så Kjære Hilde, dere var unge og uerfarne og det gikk galt. Vi var litt eldre og veldig heldige. Isbjørnfaren var heller ikke samtaleemne for oss i 1994. Godt å lese at du har greid deg bra etter alle disse åra og har hatt god støtte av familie og venner.

Jan Anton Stålerød

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!