Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord:

Ingvald Johansen til minne

Mottok den triste meldingen at Ingvald Johansen døde brått 24 august, 74 år gammel.

Tekst:

Publisert:

Det kom helt uventet på oss i Store Norske Pensjonistforening, hvor han har vert medlem fra 1998, revisor og siste tiden kasserer.

Ingvald Johansen var født og oppvokst ved Laksevannet i Balsfjord kommune og begynte på Svalbard 1957 som byssegutt. Han begynte som gruvearbeider i 1962. Han har arbeidet i Store Norske Spitsbergen Kulkompani hele tiden bortsett fra militærtjenesten.
Det viste seg fort at han var en meget dyktig arbeidsmann og lærte seg fort strossedrift. Først kutthjelper så borer, men mesteparten av tiden var han kutter. Dette arbeide utførte han meget pertentlig med sin selvdisiplin som han hadde. Da jeg var produksjons ansvarlig i Gruve 3 på 1970 tallet, hadde jeg mange diskusjoner med Ingvald. På den tiden var det akkord og avtale om pris per tonn. Det kunne bli ganske tøffe forhandlinger, men Ingvald og jeg kom ut av dette med helsa i behold.

Ingvald var også sosialt innstilt og han var med i Svalbard Turns skytegruppe og langrennarrangementer. Han var også medlem av Longyearbyen Arbeiderforening hvor han også var styremedlem og kasserer i mange år.

Det meste Ingvald var kjent for, var hans økonomiske sans. Populært kalt onkel Skrue som var Longyearbyens svar på onkel Skrue. Blant annet var han samler av Svalbardpengene som kom ut i 1916 og opphørte i 1979. Denne samlingen solgte han til Svalbard Galleri 2002.

Svalbard samfunnet har óg mistet et levende leksikon, for det var helt utrolig hva han visste om Store Norske og samfunnet ellers.

Vi i Store Norskes Pensjonistforening hadde meget god hjelp fra Ingvald angående økonomi. Her var han en meget dyktig og pertentlig person som ikke la noe til tilfeldigheten. Han hadde sine sterke meninger, og endret ikke på det før det motsatte var bevist. Vi vil alle savne Ingvald som person, venn, tillitsvalgt og kunnskapsbank.

Fred med ditt minne, Ingvald.

Store Norske Pensjonistforening
v/ Andreas Østlund

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!