Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord:

Ingvald Johansen til minne

Mottok den triste meldingen at Ingvald Johansen døde brått 24 august, 74 år gammel.

Tekst:

Publisert:

Det kom helt uventet på oss i Store Norske Pensjonistforening, hvor han har vert medlem fra 1998, revisor og siste tiden kasserer.

Ingvald Johansen var født og oppvokst ved Laksevannet i Balsfjord kommune og begynte på Svalbard 1957 som byssegutt. Han begynte som gruvearbeider i 1962. Han har arbeidet i Store Norske Spitsbergen Kulkompani hele tiden bortsett fra militærtjenesten.
Det viste seg fort at han var en meget dyktig arbeidsmann og lærte seg fort strossedrift. Først kutthjelper så borer, men mesteparten av tiden var han kutter. Dette arbeide utførte han meget pertentlig med sin selvdisiplin som han hadde. Da jeg var produksjons ansvarlig i Gruve 3 på 1970 tallet, hadde jeg mange diskusjoner med Ingvald. På den tiden var det akkord og avtale om pris per tonn. Det kunne bli ganske tøffe forhandlinger, men Ingvald og jeg kom ut av dette med helsa i behold.

Ingvald var også sosialt innstilt og han var med i Svalbard Turns skytegruppe og langrennarrangementer. Han var også medlem av Longyearbyen Arbeiderforening hvor han også var styremedlem og kasserer i mange år.

Det meste Ingvald var kjent for, var hans økonomiske sans. Populært kalt onkel Skrue som var Longyearbyens svar på onkel Skrue. Blant annet var han samler av Svalbardpengene som kom ut i 1916 og opphørte i 1979. Denne samlingen solgte han til Svalbard Galleri 2002.

Svalbard samfunnet har óg mistet et levende leksikon, for det var helt utrolig hva han visste om Store Norske og samfunnet ellers.

Vi i Store Norskes Pensjonistforening hadde meget god hjelp fra Ingvald angående økonomi. Her var han en meget dyktig og pertentlig person som ikke la noe til tilfeldigheten. Han hadde sine sterke meninger, og endret ikke på det før det motsatte var bevist. Vi vil alle savne Ingvald som person, venn, tillitsvalgt og kunnskapsbank.

Fred med ditt minne, Ingvald.

Store Norske Pensjonistforening
v/ Andreas Østlund

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!