Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Frivillighetens verdi?

Hver eneste dag er det noen i Svalbard Turn som gir timer av sin fritid til andre, skriver Helle M. Jakobsen. Bildet er fra Labb og Line-løpet i fjor. FOTO: Anders Fjellestad

Frivillighetens verdi?

Svalbard Turn har vært med å forme Longyear-samfunnet gjennom mange år.

Tekst:

Publisert:

Svalbard Turn har vært med å forme Longyear-samfunnet gjennom mange år. Med engasjement og dugnadsinnsats har vi vært pådrivere for mange nye aktiviteter og tilbud i Longyearbyen. Vi tror at verdien av vår innsats har stor betydning for helse, trivsel og bolyst.

Så, hvordan måler vi verdien av frivillig innsats? Frivillighetsregnskapet har helt andre verdier og størrelser enn kroner og øre. Hvis våre frivillige trenere, ledere og dugnadsarbeidere ikke bidro med sitt engasjement, ikke møtte opp til ukentlige treninger, ikke bidro med innsats under våre rundt 40 arrangementer i året, ikke var med som reiseledere på stevner til fastlandet, ei heller deltok på nødvendige kurs og andre tilstelninger, hvordan ville idrettstilbudet i Longyearbyen blitt da? Svært dårlig!

Hver eneste dag er det noen i Svalbard Turn som gir timer av sin fritid til andre. Det være seg fotballtrenere, styremedlemmer eller organisatorer. Alt dette handler om innsatser og mange inntrykk, og for de det gjelder store konsekvenser og resultater. Vår største trussel er kanskje at ansvaret blir for stort, og belastningen for de som bidrar med frivillig innsats blir for stor. Det er derfor viktig at Longyearbyen lokalstyre anerkjenner verdien av det som skapes i det frivillige, og bidrar med gode rammevilkår for idretten. Det hevdes at andelen frivillig innsats innenfor kultur- og fritid tilsvarer sju årsverk for hver lønnet heltidsansatt. Svalbard Turn bidrar i så måte med stor økonomisk verdiskapning for Longyear samfunnet.

Det vil derfor være god samfunnsøkonomi å bidra med offentlige midler til idretten, slik at vi kan opprettholde vårt aktivitetstilbud. Vi vil oppfordre Longyearbyen lokalstyre om å sette idrett på dagsorden, og da spesielt hvordan vi bedre kan samarbeide og bidra til idrettsglede for hele befolkningen. Vi ønsker at Longyearbyen lokalstyre skal si «JA» til idretten gjennom etablering av eget råd for idrett og friluftsliv, forutsigbare og gode rammevilkår.

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!