Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fremmed fugl

FOTO: Faksimile: Svalbardposten nummer 35

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

Tekst:

Publisert:

Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord. Den kunne skylde seg selv, for den hadde vært både aggressiv og truende. Det beste var å få fanget «fuglejævelen», og plassere den i en skuterkasse for sikkerhets skyld.

Tilfeldighetene ville det slik at fuglen døde av utmattelse og mangel på næring kort tid etter. (En mulig forklaring på utfallet). Han som dekket saken mente at det var «helt greit at den døde», slik at det ble trygt å ferdes på Svalbard igjen.

Det sies at man ikke skal skrive noe i affekt, men jeg håper det kan være en forklaring på hvordan denne historien er beskrevet. Her er det voksne mennesker som indirekte tar livet av en stresset og avmagret fugl, og i tillegg fremstiller dette som legitimt.

En tanke som dukker opp, kunne en veterinær sett på fuglen og eventuelt gitt denne en form for næring, da hadde det kanskje vært tid til å finne en bedre løsning på det hele. Oppholdet i en kald og mørk skuterkasse gjorde antagelig ikke situasjonen bedre.

Det er ikke noen stor sak at en fugl dør. Dette handler mest om holdninger og hvilke signaler som sendes ut til de som kan lese. Dette kunne ha vært en god historie dersom den var fortalt med hjertet, det var den dessverre ikke!

Knut E. Birkeland
Longyearbyen, 20. september 2016

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!