Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fremmed fugl

FOTO: Faksimile: Svalbardposten nummer 35

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

Tekst:

Publisert:

Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord. Den kunne skylde seg selv, for den hadde vært både aggressiv og truende. Det beste var å få fanget «fuglejævelen», og plassere den i en skuterkasse for sikkerhets skyld.

Tilfeldighetene ville det slik at fuglen døde av utmattelse og mangel på næring kort tid etter. (En mulig forklaring på utfallet). Han som dekket saken mente at det var «helt greit at den døde», slik at det ble trygt å ferdes på Svalbard igjen.

Det sies at man ikke skal skrive noe i affekt, men jeg håper det kan være en forklaring på hvordan denne historien er beskrevet. Her er det voksne mennesker som indirekte tar livet av en stresset og avmagret fugl, og i tillegg fremstiller dette som legitimt.

En tanke som dukker opp, kunne en veterinær sett på fuglen og eventuelt gitt denne en form for næring, da hadde det kanskje vært tid til å finne en bedre løsning på det hele. Oppholdet i en kald og mørk skuterkasse gjorde antagelig ikke situasjonen bedre.

Det er ikke noen stor sak at en fugl dør. Dette handler mest om holdninger og hvilke signaler som sendes ut til de som kan lese. Dette kunne ha vært en god historie dersom den var fortalt med hjertet, det var den dessverre ikke!

Knut E. Birkeland
Longyearbyen, 20. september 2016

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!