Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forskjeller i politikken

Utbyggingen av kulturhuset betyr omlag 17.000 kroner per skattyter, skriver forfatterne av innlegget. FOTO: Anders Fjellestad

Leserinnlegg:

Forskjeller i politikken

Noen av oss synes det er vanskelig å se forskjell mellom partiene i lokalvalget. Dette er noe av det du kan velge mellom:

Tekst:

Publisert:

Boligbygging: I en vanlig by koster det omtrent det samme å leie en bolig, som det koster å betale byggelånet på den samme boligen. Dette regulerer seg - dersom det blir mye billigere å leie, vil mange ønske å leie og husleien stige. Dersom det blir mye billigere å bygge, vil mange ta spaden fatt. I Longyearbyen koster det omtrent dobbelt så mye å leie som å eie. Noen få domminerende huseiere tjener uforholdsmessig mye penger, mens mange leietakere – ofte ansatt i service-yrket hos lokale bedrifter - får tilsvarende dårlig økonomi.

Ansatte i serviceyrker får dårlig råd, og de lokale bedriftene har utfordring i rekruttering til byen vår, og belastes med høye lønnskostnader. Dette er dårlig sosialpolitikk, og dårlig næringspolitikk!

Arbeiderpartiet vil sørge for en normalisering av boligmarkedet i Longyearbyen. Vi vil legge ut tomter, slik at de som vil bygge sin egen bolig kan gjøre dette. Og vi vil legge press på eierne av Store Norske Boliger. Det er ingen grunn til at et departementseiet selskap skal sko seg på et sviktende boligmarked på bekostning av lokalt næringsliv og deres ansatte.

Vil du det samme som oss, så stem Arbeiderpartiet ved årets valg!

Kulturhus: Høyres representanter har gått inn for å bruke 25 millioner kroner nå på å bygge ut kulturhuset – cirka 17.000 kroner per skattebetaler i byen vår. Dette er penger vi ikke har, men som må lånes. I den brytningstiden som byen vår er inne i, mener Arbeiderpartiet at dette ikke er fornuftig. Vi mener at pengebruk og fokus nå bør være på arbeidsplasser og sosiale tiltak.

Vil du det samme som oss, så stem Arbeiderpartiet ved årets valg!

Den nye kaia: Når man betaler for noe, så forventer man gjerne å få noe tilbake. Slik også med brygger og veier. Et eksempel på dette er motorveien på Sørlandet, som er delvis betalt av private. Der sitter irske rentefond og private pensjonsfond og styrer hvor ofte det skal skiftes lyspærer. Og de bestemmer om politikerne får lov til å sette ned eller opp bompenge-satsene.

Høyre åpner for private investorer i kai-prosjektet i byen vår. Arbeiderpartiet vil ikke - vi vil at byen vår skal ha styringen, til byens beste.

Vil du det samme som oss, så stem Arbeiderpartiet ved årets valg!

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!