Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et samfunn Fastlands-Norge kan lære av

Jeg vil benytte anledningen til å takke for meg etter mer enn fem år som overlege ved Longyearbyen sykehus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 10:56

Jeg vil benytte anledningen til å takke for meg etter mer enn fem år som overlege ved Longyearbyen sykehus. Longyearbyen er et «minisamfunn» med mange kvaliteter som storsamfunnet kan lære av, spesielt innen beredskap. Vi er få og vi er sårbare. Men, du verden så mye vi får ut av våre ressurser. Samarbeid og fleksibilitet er nøkkelord.

Takk til brannmannen som vasker gulvet når helsepersonalet kun ser pasienten. Takk til elektrikeren, maleren, gruvearbeideren, maskinkjøreren og alle andre som, i tillegg til å kjøre ambulanse, hjelper til med de underligste oppgaver. Takk til kirken som er en fantastisk støtte for mennesker i vanskelige situasjoner – og til befolkningen som stiller opp i henhold til de aktuelle behov. Hvis det er noen som hevder at Longyearbyen ikke har et kriseteam, kan jeg fortelle at vi har det beste og mest fleksible kriseteam man kan tenke seg.

Takk til mannskapet på helikopterbasen og Røde Kors Hjelpekorps som er en uvurderlig rednings- og kompetanseressurs. Sist, men ikke minst, en stor takk til Sysselmannen som er navet i denne beredskapen.

Det har vært en fornøyelse å jobbe med dere alle og jeg vil bringe dette unike med meg i mitt videre arbeid nasjonalt og internasjonalt.

Mange har spurt meg hvorfor jeg slutter. Det er ikke til å legge skjul på at det er stor avstand mellom hva jeg mener burde være krav til kompetanse og kvalitetssikring ved Longyearbyen sykehus og hva ledelsen ved sykehuset mener er godt nok. Jeg har vært her i mer enn fem år og det er på tide for meg å gjøre noe annet.

Takk for et fantastisk samarbeid!

Kari Schrøder Hansen

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Diskusjon, ikke taushet

Debatt: I en tid hvor Longyearbyen skal igjennom en krevende omstilling, bør debatten om grunnforvaltningen løftes opp på lokalpolitisk nivå, i stedet for å legges lokk på.

Tilbakevendende kamp  eller samfunnsutvikling?

Debatt: Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske misforstår lokaldemokratiets rolle i det han ber om ro rundt spørsmålet om grunnforvaltningen i Longyearbyen.

Arrangementsturisme i Longyearbyen

Debatt: Innovasjon Norge har arrangementsturisme som ett av sine satsingsområder, og i den siste Svalbard-meldingen vises det til potensialet som ligger i koblingen mellom kultur og reiseliv også lokalt. I Longyearbyen er vi nå i gang med festivalsesongen, og vi ser beviselig den effekten et levende...

Store Norske må forstå sin rolle

Debatt: Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske, Sveinung Lystrup Thesen, har misforstått Store Norskes forvaltningsrolle i det han ber om politikernes taushet.

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!