Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Er vårt helsevesen i bakevja?

Erik Krag Jenssen FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Er vårt helsevesen i bakevja?

"Sist fredag fikk jeg, en vanligvis sindig fastboende, for første gang på lenge kaffen i vrangstrupen."

Tekst:

Publisert:

Sist fredag fikk jeg, en vanligvis sindig fastboende, for første gang på lenge kaffen i vrangstrupen da jeg leste artikkelen «Stagnert i Longyearbyen» i vår lokalavis Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen forlater Longyearbyen sykehus hovedsaklig på grunn av, som hun antyder, at ledelsen på Longyearbyen sykehus ikke har gitt henne tilstrekkelig mulighet for oppdatering i kirurgi og kompetanseutvikling.

Det som ikke kommer frem i nødropet er at Kari Schrøder Hansen sluttet å jobbe som kirurg allerede før hun flyttet til Longyearbyen for en del år tilbake. De siste fem årene har hun etter eget ønske jobbet som allmennlege og helsestasjonslege ved Longyearbyen sykehus.

Da er det både misvisende og synd at hun velger å fremstille Longyearbyen i media som årsak til hennes manglende kirurgiske oppdatering, og at hun skaper en engstelse i befolkningen ved å hevde at personalet ved Longyearbyen sykehus ikke oppdaterer seg.

Jeg har stor forståelse for at Kari Schrøder Hansen ikke ønsker seg tilbake til operasjonsbordet.

Uten unntak har alle de ansatte i vakttjeneste på Longyearbyen sykehus mange års erfaring fra bl.a. universitetssykehus og akuttmedisin på fastlandet, og som en avdeling under Universitetssykehuset i Tromsø, har vi til en hver tid et godt samarbeid med, og bred faglig støtte fra ulike spesialister i Tromsø, ikke minst når alvorlige tilstander krever rask stabilisering og overføring til Tromsø for avansert utredning og behandling.
Sysselmannen, Airlift med redningsmenn, et stort og avansert Røde kors hjelpekorps, sammen med akuttberedskaps-personalet på Longyearbyen sykehus, er 24 timer i døgnet parat til å rykke ut å hjelpe deg om ulykken skulle oppstå!

Så, kjære Longyearbyen beboere, om også du i forrige uke fikk kaffen i vranghals og akutt pustebesvær, så skal du vite at det året rundt sitter kvalifisert personell på vakt her i Longyearbyen, klar til å hjelpe deg med å puste. Det er ikke høyrøstede byråkrater som sitter bak et skrivebord nede i Oslo som kommer deg til unnsetning.

Men for all del, husk snublebluss, bilbelte og refleks, og gjør som mora di sier når du er på scootertur, så skal vi til gjengjeld fortsette jobben med å holde oss så faglig oppdatert som mulig!

Erik Krag Jenssen
Fastboende og overlege,
spesialist i generell kirurgi,
Longyearbyen sykehus

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!