Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Er vårt helsevesen i bakevja?

Erik Krag Jenssen FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Er vårt helsevesen i bakevja?

"Sist fredag fikk jeg, en vanligvis sindig fastboende, for første gang på lenge kaffen i vrangstrupen."

Tekst:

Publisert:

Sist fredag fikk jeg, en vanligvis sindig fastboende, for første gang på lenge kaffen i vrangstrupen da jeg leste artikkelen «Stagnert i Longyearbyen» i vår lokalavis Svalbardposten.

Kari Schrøder Hansen forlater Longyearbyen sykehus hovedsaklig på grunn av, som hun antyder, at ledelsen på Longyearbyen sykehus ikke har gitt henne tilstrekkelig mulighet for oppdatering i kirurgi og kompetanseutvikling.

Det som ikke kommer frem i nødropet er at Kari Schrøder Hansen sluttet å jobbe som kirurg allerede før hun flyttet til Longyearbyen for en del år tilbake. De siste fem årene har hun etter eget ønske jobbet som allmennlege og helsestasjonslege ved Longyearbyen sykehus.

Da er det både misvisende og synd at hun velger å fremstille Longyearbyen i media som årsak til hennes manglende kirurgiske oppdatering, og at hun skaper en engstelse i befolkningen ved å hevde at personalet ved Longyearbyen sykehus ikke oppdaterer seg.

Jeg har stor forståelse for at Kari Schrøder Hansen ikke ønsker seg tilbake til operasjonsbordet.

Uten unntak har alle de ansatte i vakttjeneste på Longyearbyen sykehus mange års erfaring fra bl.a. universitetssykehus og akuttmedisin på fastlandet, og som en avdeling under Universitetssykehuset i Tromsø, har vi til en hver tid et godt samarbeid med, og bred faglig støtte fra ulike spesialister i Tromsø, ikke minst når alvorlige tilstander krever rask stabilisering og overføring til Tromsø for avansert utredning og behandling.
Sysselmannen, Airlift med redningsmenn, et stort og avansert Røde kors hjelpekorps, sammen med akuttberedskaps-personalet på Longyearbyen sykehus, er 24 timer i døgnet parat til å rykke ut å hjelpe deg om ulykken skulle oppstå!

Så, kjære Longyearbyen beboere, om også du i forrige uke fikk kaffen i vranghals og akutt pustebesvær, så skal du vite at det året rundt sitter kvalifisert personell på vakt her i Longyearbyen, klar til å hjelpe deg med å puste. Det er ikke høyrøstede byråkrater som sitter bak et skrivebord nede i Oslo som kommer deg til unnsetning.

Men for all del, husk snublebluss, bilbelte og refleks, og gjør som mora di sier når du er på scootertur, så skal vi til gjengjeld fortsette jobben med å holde oss så faglig oppdatert som mulig!

Erik Krag Jenssen
Fastboende og overlege,
spesialist i generell kirurgi,
Longyearbyen sykehus

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Isbjørnangrepet  i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Et spark nedover

«Når man leser arbeidsgivers egen versjon inne i avisa fikk jeg ikke den til å stemme overens med forsiden».

Kritisk journalistikk?

«Jeg prøvde etter beste evne å forklare journalisten at dette ikke stemte helt med virkeligheten, men da avisen kom ut, var denne historien slått stort opp på forsiden».

Peder Åsmund Pedersen til minne

Ble født på Blomstrandhalvøya i 1930.

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Minneord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!