Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En uheldig dobbeltrolle

En uheldig dobbeltrolle

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen lokalstyre/Bydrift er satt til å forvalte Longyearbyen, samtidig som de er byens energiprodusent og distributør. Dette er en dobbeltrolle som synes uheldig.

LL har blant annet innført plan- og bygningsloven i Longyearbyen, der det settes klare krav til utførelse av boliger og varmeanlegg. En som setter opp et bygg, er pliktig å dimensjonere vegger, tak, vinduer og så videre, for å kunne garantere en minimumstemperatur i huset, selv når det er kaldt. Tilsvarende står rørleggeren ansvarlig for at rør og radiatorer er store nok.

LL/Bydrift opererer i egne beskrivelser med en dimensjonerende utetemperatur på 45 kuldegrader. Det vil si at man ikke skal merke noe på innetemperaturen, før gradestokken viser 45 kuldegrader (og man tar ikke hensyn til vinden). LL/Bydrift oppgir til dem som skal bygge hvilken temperatur som leveres på fjernvarmen i området, og rørlegger/byggmester dimensjonerer anleggene ut fra disse opplysningene. Når så LL/Bydrift ikke greier å holde temperaturen på fjernvarmen, så holder det ikke å forklare seg bort med sterk vind. Alle skjønner at vinden påvirker, men det er ingen unnskyldning. Men så lenge bukken passer havresekken, så er det vel bare å ro seg unna?
Hvilke konsekvenser hadde det hatt for entreprenøren hvis veggene var uten isolasjon, og radiatorene var for små? Jeg mener det nærmest er et lovbrudd å ikke levere tilstrekkelig varme (de har selv oppgitt hva de vil levere). Abonnentene bør ikke betale for den varen de åpenbart ikke får. Og til slutt bør noen vurdere om det er riktig at de som sitter og håndhever lovverket også kan være produsent/selger av energi.

Dette bør sees på av noen som sitter over LL, og da må vi vel til hovedstaden, da?

Bård Gundersen
Longyearbyen

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!