Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En byste til besvær

En byste til besvær

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 11:18

Nå ser det endelig ut til at lokaliseringen av Hermansen-bysten skal avgjøres. En avgjørelse som har tatt altfor lang tid, og som burde vært utført ut fra et tidligere enstemmig vedtak som minnesmerke­komiteen fattet for lang tid siden.

Bysten ble gitt til Longyearbyen lokalstyre lenge før det eksisterte noen «Hermansen-sak» og ble sågar avduket utenfor Post- og bankbygget. Noen bedre plassering finnes ikke per tiden og vedtaket ble fattet med følgende vedlegg: «inntil et bedre og mer egnet alternativ finnes». Selvsagt er Gruve 3 og ved et fremtidig gruvemuseum et godt alternativ når dette blir en realitet. Det vil jo eventuelt skje i 2016. Inntil da bør Hermansen få sin plass i bybildet der den i sin tid stod, og ikke innendørs.

Enhver med litt historiekunnskap vet at det trolig i all hovedsak er ham å takke for at vi fortsatt kan sitte på vår grønne gren. Vurder gjerne all argumentasjon for og mot en uteplassering, men la avgjørelsen bygge på sunn fornuft. Mitt råd til lokalstyret er derfor å plassere bysten ved Post- og bankbygget «inntil en mer egnet plass er funnet».

Kjell Mork

tidligere leder av minnesmerkekomiteen

Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!