Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En byste til besvær

En byste til besvær

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 11:18

Nå ser det endelig ut til at lokaliseringen av Hermansen-bysten skal avgjøres. En avgjørelse som har tatt altfor lang tid, og som burde vært utført ut fra et tidligere enstemmig vedtak som minnesmerke­komiteen fattet for lang tid siden.

Bysten ble gitt til Longyearbyen lokalstyre lenge før det eksisterte noen «Hermansen-sak» og ble sågar avduket utenfor Post- og bankbygget. Noen bedre plassering finnes ikke per tiden og vedtaket ble fattet med følgende vedlegg: «inntil et bedre og mer egnet alternativ finnes». Selvsagt er Gruve 3 og ved et fremtidig gruvemuseum et godt alternativ når dette blir en realitet. Det vil jo eventuelt skje i 2016. Inntil da bør Hermansen få sin plass i bybildet der den i sin tid stod, og ikke innendørs.

Enhver med litt historiekunnskap vet at det trolig i all hovedsak er ham å takke for at vi fortsatt kan sitte på vår grønne gren. Vurder gjerne all argumentasjon for og mot en uteplassering, men la avgjørelsen bygge på sunn fornuft. Mitt råd til lokalstyret er derfor å plassere bysten ved Post- og bankbygget «inntil en mer egnet plass er funnet».

Kjell Mork

tidligere leder av minnesmerkekomiteen

Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!