Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En byste til besvær

En byste til besvær

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 11:18

Nå ser det endelig ut til at lokaliseringen av Hermansen-bysten skal avgjøres. En avgjørelse som har tatt altfor lang tid, og som burde vært utført ut fra et tidligere enstemmig vedtak som minnesmerke­komiteen fattet for lang tid siden.

Bysten ble gitt til Longyearbyen lokalstyre lenge før det eksisterte noen «Hermansen-sak» og ble sågar avduket utenfor Post- og bankbygget. Noen bedre plassering finnes ikke per tiden og vedtaket ble fattet med følgende vedlegg: «inntil et bedre og mer egnet alternativ finnes». Selvsagt er Gruve 3 og ved et fremtidig gruvemuseum et godt alternativ når dette blir en realitet. Det vil jo eventuelt skje i 2016. Inntil da bør Hermansen få sin plass i bybildet der den i sin tid stod, og ikke innendørs.

Enhver med litt historiekunnskap vet at det trolig i all hovedsak er ham å takke for at vi fortsatt kan sitte på vår grønne gren. Vurder gjerne all argumentasjon for og mot en uteplassering, men la avgjørelsen bygge på sunn fornuft. Mitt råd til lokalstyret er derfor å plassere bysten ved Post- og bankbygget «inntil en mer egnet plass er funnet».

Kjell Mork

tidligere leder av minnesmerkekomiteen

Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!