Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dark season blues og gruveblues i Gruve 3

Gruveblues i Gruve 3.

Tekst:

Publisert:

Leser med glede i avisen om et vellykket 10-årsjubileum for «Dark Season Blues 2012», stiller meg i køen av gratulanter selv om jeg dessverre ikke kunne være til stede.

Ros til ivrige bluesentusiaster som på sin fritid har fått gjennomført nok en vellykket blueshelg. Som eier av firmaet Gruve 3 AS hadde jeg i mange år den store glede av å være vertskap for arrangementet «Gruveblues i Gruve 3».

Høsten 2008 kom beskjeden fra Store Norske om å stenge Gruve 3 av sikkerhetsmessige grunner som lyn fra klar himmel. En forespørsel om å få lov til å arrangere «Gruveblues 2006» før stenging, ble avslått av sikkerhetsmessige grunner. Store Norske greide å finne områder med dårlig luft inne i gruven og denne kunne sive ut i de områdene som vi brukte (normalt i ei gruve, også i Svea Nord).
At Arbeidstilsynet sa at det ikke var noe problem å gi dispensasjon til å benytte dagbygget, men at eier Store Norske ikke ville søke dispensasjon, hører også med til historien.

Jeg ga til slutt opp å få åpnet Gruve 3 igjen. Via mine advokater i Arntzen de Besche ble en avtale utarbeidet om å inngå et forlik der jeg frasa meg avtalen som varte til 2024 med opsjon på videre drift. Denne avtalen signerte jeg nå i høst 2012, og plutselig er Gruve 3 blitt friskmeldt og åpnet for Dark Season Blues sitt arrangement Gruveblues kort tid etter at jeg signerte avtalen. For et mirakel…
Jeg må bare beklage overfor Longyearbyen Bluesklubb og reiselivsnæringen i Longyearbyen at jeg ikke sa fra meg Gruve 3-avtalen på et tidligere tidspunkt, slik at Gruve 3 tidligere kunne bli friskmeldt.

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!