Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dark season blues og gruveblues i Gruve 3

Gruveblues i Gruve 3.

Tekst:

Publisert:

Leser med glede i avisen om et vellykket 10-årsjubileum for «Dark Season Blues 2012», stiller meg i køen av gratulanter selv om jeg dessverre ikke kunne være til stede.

Ros til ivrige bluesentusiaster som på sin fritid har fått gjennomført nok en vellykket blueshelg. Som eier av firmaet Gruve 3 AS hadde jeg i mange år den store glede av å være vertskap for arrangementet «Gruveblues i Gruve 3».

Høsten 2008 kom beskjeden fra Store Norske om å stenge Gruve 3 av sikkerhetsmessige grunner som lyn fra klar himmel. En forespørsel om å få lov til å arrangere «Gruveblues 2006» før stenging, ble avslått av sikkerhetsmessige grunner. Store Norske greide å finne områder med dårlig luft inne i gruven og denne kunne sive ut i de områdene som vi brukte (normalt i ei gruve, også i Svea Nord).
At Arbeidstilsynet sa at det ikke var noe problem å gi dispensasjon til å benytte dagbygget, men at eier Store Norske ikke ville søke dispensasjon, hører også med til historien.

Jeg ga til slutt opp å få åpnet Gruve 3 igjen. Via mine advokater i Arntzen de Besche ble en avtale utarbeidet om å inngå et forlik der jeg frasa meg avtalen som varte til 2024 med opsjon på videre drift. Denne avtalen signerte jeg nå i høst 2012, og plutselig er Gruve 3 blitt friskmeldt og åpnet for Dark Season Blues sitt arrangement Gruveblues kort tid etter at jeg signerte avtalen. For et mirakel…
Jeg må bare beklage overfor Longyearbyen Bluesklubb og reiselivsnæringen i Longyearbyen at jeg ikke sa fra meg Gruve 3-avtalen på et tidligere tidspunkt, slik at Gruve 3 tidligere kunne bli friskmeldt.

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!