Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dark season blues og gruveblues i Gruve 3

Gruveblues i Gruve 3.

Tekst:

Publisert:

Leser med glede i avisen om et vellykket 10-årsjubileum for «Dark Season Blues 2012», stiller meg i køen av gratulanter selv om jeg dessverre ikke kunne være til stede.

Ros til ivrige bluesentusiaster som på sin fritid har fått gjennomført nok en vellykket blueshelg. Som eier av firmaet Gruve 3 AS hadde jeg i mange år den store glede av å være vertskap for arrangementet «Gruveblues i Gruve 3».

Høsten 2008 kom beskjeden fra Store Norske om å stenge Gruve 3 av sikkerhetsmessige grunner som lyn fra klar himmel. En forespørsel om å få lov til å arrangere «Gruveblues 2006» før stenging, ble avslått av sikkerhetsmessige grunner. Store Norske greide å finne områder med dårlig luft inne i gruven og denne kunne sive ut i de områdene som vi brukte (normalt i ei gruve, også i Svea Nord).
At Arbeidstilsynet sa at det ikke var noe problem å gi dispensasjon til å benytte dagbygget, men at eier Store Norske ikke ville søke dispensasjon, hører også med til historien.

Jeg ga til slutt opp å få åpnet Gruve 3 igjen. Via mine advokater i Arntzen de Besche ble en avtale utarbeidet om å inngå et forlik der jeg frasa meg avtalen som varte til 2024 med opsjon på videre drift. Denne avtalen signerte jeg nå i høst 2012, og plutselig er Gruve 3 blitt friskmeldt og åpnet for Dark Season Blues sitt arrangement Gruveblues kort tid etter at jeg signerte avtalen. For et mirakel…
Jeg må bare beklage overfor Longyearbyen Bluesklubb og reiselivsnæringen i Longyearbyen at jeg ikke sa fra meg Gruve 3-avtalen på et tidligere tidspunkt, slik at Gruve 3 tidligere kunne bli friskmeldt.

Siste nytt i Leserinnlegg

Isbjørnangrepet  i 1995

« Vi var litt eldre og veldig heldige».

Et spark nedover

«Når man leser arbeidsgivers egen versjon inne i avisa fikk jeg ikke den til å stemme overens med forsiden».

Kritisk journalistikk?

«Jeg prøvde etter beste evne å forklare journalisten at dette ikke stemte helt med virkeligheten, men da avisen kom ut, var denne historien slått stort opp på forsiden».

Peder Åsmund Pedersen til minne

Ble født på Blomstrandhalvøya i 1930.

«Etter mine begreper er de siste tiårenes essens nå i ferd med å bli et særs dårlig brygg».

Minneord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!