Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dark season blues og gruveblues i Gruve 3

Gruveblues i Gruve 3.

Tekst:

Publisert:

Leser med glede i avisen om et vellykket 10-årsjubileum for «Dark Season Blues 2012», stiller meg i køen av gratulanter selv om jeg dessverre ikke kunne være til stede.

Ros til ivrige bluesentusiaster som på sin fritid har fått gjennomført nok en vellykket blueshelg. Som eier av firmaet Gruve 3 AS hadde jeg i mange år den store glede av å være vertskap for arrangementet «Gruveblues i Gruve 3».

Høsten 2008 kom beskjeden fra Store Norske om å stenge Gruve 3 av sikkerhetsmessige grunner som lyn fra klar himmel. En forespørsel om å få lov til å arrangere «Gruveblues 2006» før stenging, ble avslått av sikkerhetsmessige grunner. Store Norske greide å finne områder med dårlig luft inne i gruven og denne kunne sive ut i de områdene som vi brukte (normalt i ei gruve, også i Svea Nord).
At Arbeidstilsynet sa at det ikke var noe problem å gi dispensasjon til å benytte dagbygget, men at eier Store Norske ikke ville søke dispensasjon, hører også med til historien.

Jeg ga til slutt opp å få åpnet Gruve 3 igjen. Via mine advokater i Arntzen de Besche ble en avtale utarbeidet om å inngå et forlik der jeg frasa meg avtalen som varte til 2024 med opsjon på videre drift. Denne avtalen signerte jeg nå i høst 2012, og plutselig er Gruve 3 blitt friskmeldt og åpnet for Dark Season Blues sitt arrangement Gruveblues kort tid etter at jeg signerte avtalen. For et mirakel…
Jeg må bare beklage overfor Longyearbyen Bluesklubb og reiselivsnæringen i Longyearbyen at jeg ikke sa fra meg Gruve 3-avtalen på et tidligere tidspunkt, slik at Gruve 3 tidligere kunne bli friskmeldt.

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!