Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bua i Grønfjorden

Hvem har tatt vare på denne gamle bua i Grønfjorden? Den ble reist av Norsk Polar Navigasjon på midten av 1960-tallet. FOTO: Thorvald Ianssen

Bua i Grønfjorden

Bua i Grønfjorden

Tekst:

Publisert:

Bua som står innerst i Grønfjorden ble i sin tid oppsatt av Norsk Polar Navigasjon i midten av 1960-tallet. Det skjedde i forbindelse med selskapet sin borevirksomhet. Høsten 1967 flyttet Norsk Polar Navigasjon til Berzeliusdalen, men lot bua stå igjen.

Jeg var innom bua i 2006. Da var den innredet med noen køyer, men døren var falt av, og det så ut som om den holdt på å forfalle. I pinsen i år var jeg igjen på besøk i Grønfjorden. Bua stod der fortsatt, men nå var det noen som hadde tatt vare på bua. Det var satt inn vindu, ny dør var på plass, og den var avlåst.

Det hadde vært hyggelig å få vite hvem som har tatt vare på bua, og hvem som bruker den i dag.
 
Thorvald Ianssen
Trondheim

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!