Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bli lys – sa Han!

Bli lys – sa Han!

Tekst:

Publisert:

Og for en stakket stund hadde vi det – ja, faktisk flombelysning – på Taubane­sentralen og kirka, men det var før en eller annen klok sjel kom på at man skulle spare.

Vel er det sikkert fornuftig å spare, men hadde det ikke vært bedre å spare på noe fornuftig? Så å si hele døgnet lyser det «over alt» - i og utenfor bygninger – enten det er aktivitet der eller ikke, og tanken om sparing ser ut til å ha en lang vei å gå. Merkelig da at de få byggverkene som er ment å være flombelyst nå ligger der i et lys som får oss til å lure på om de synger på siste verset.

Skal det være, så skal det være – etter min mening. Har vi ikke råd til å la lyset flomme, så slå det av. Sånn som det er i dag, er det bare stusslig.

Anne Lise K. Sandvik
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!