Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg

Arbeid og sosiale forskjeller

"Svalbard Arbeiderparti ser med skepsis på den utvikling og de ujevnheter som dag har oppstått i samfunnet vårt."

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 22:39

Arbeid til alle er et av de viktigste verktøyene for et godt samfunn. Arbeid er frihet, trygghet og en sosial arena. For å dele må det skapes og det skal være enkelt og starte sin egen bedrift i Longyearbyen. Lokalstyrets rolle som en kompromissløs leverandør av infrastruktur, effektiv tjenesteyting, barnehage og trygg skole kan ikke gjøres godt nok - det er en absolutt forutsetning. Næringslivet skal kunne anse oss som en trygg og forutsigbar samarbeidspartner.

Longyearbyen har et antall mulige sysselsatte som nesten teller en på en, og har en enorm verdiskapning sett i forhold til antall innbyggere. Vi har et utrolig godt utgangspunkt for å lykkes i arbeidet som nå står foran oss. Dagens regjering møter en mulig krise i Longyearbyen, på lik linje med tiltak lansert på fastlandet – for seint og for lite av det. I mens øker arbeidsledigheten. Derfor er det kritisk at SNSG kan videreføre driften. Om du er for eller mot kull er slik vi ser det, en annen skål. Nå må vi sikre frihet, velferd, verdiskapning, kompetanse, utvikling og identitet ved å sørge for at antall sysselsatte holdes tilnærmet dagens nivå.

Longyearbyen har vært, slik vi ser det, i en brytingstid helt fra dreiingen fra «company town» til folkestyre prosessen på 90-tallet. I denne perioden har vi sett en fin vekst, mye er bra og vi ser at visjonen om et robust familiesamfunn tar form. På den negative siden har de sosiale forskjellene økt over tid. I fastlands-Norge har vi mekanismer for å utligne slike sosiale forskjeller. Skatt og ulike støtteordninger som er knyttet opp mot for eksempel lov om helse og sosiale tjenester er velkjente virkemidler. På Svalbard er det normalt sett bedriftene som har tilbydd sine ansatte ulike sosiale støtteordninger som for eksempel feriereise og bostøtte.

Svalbard Arbeiderparti ser med skepsis på den utvikling og de ujevnheter som dag har oppstått i samfunnet vårt. Derfor vil vi:
1. Sørge for et velfungerende boligmarked, der pris mellom eie og leie harmoniser
2. Differensiert prising på barnehage og SFO satser
3. Kulturrabattkort og behovsprøvde plasser for barn og unge.
4.Et anstendige arbeidsliv.

Er du for en politikk som aktivt vil jobbe for en by med mindre sosiale forskjeller, da trenger vi at du stemmer Arbeiderpartiet sammen med oss 4. og 5.oktober!

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!