Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg

Arbeid og sosiale forskjeller

"Svalbard Arbeiderparti ser med skepsis på den utvikling og de ujevnheter som dag har oppstått i samfunnet vårt."

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 22:39

Arbeid til alle er et av de viktigste verktøyene for et godt samfunn. Arbeid er frihet, trygghet og en sosial arena. For å dele må det skapes og det skal være enkelt og starte sin egen bedrift i Longyearbyen. Lokalstyrets rolle som en kompromissløs leverandør av infrastruktur, effektiv tjenesteyting, barnehage og trygg skole kan ikke gjøres godt nok - det er en absolutt forutsetning. Næringslivet skal kunne anse oss som en trygg og forutsigbar samarbeidspartner.

Longyearbyen har et antall mulige sysselsatte som nesten teller en på en, og har en enorm verdiskapning sett i forhold til antall innbyggere. Vi har et utrolig godt utgangspunkt for å lykkes i arbeidet som nå står foran oss. Dagens regjering møter en mulig krise i Longyearbyen, på lik linje med tiltak lansert på fastlandet – for seint og for lite av det. I mens øker arbeidsledigheten. Derfor er det kritisk at SNSG kan videreføre driften. Om du er for eller mot kull er slik vi ser det, en annen skål. Nå må vi sikre frihet, velferd, verdiskapning, kompetanse, utvikling og identitet ved å sørge for at antall sysselsatte holdes tilnærmet dagens nivå.

Longyearbyen har vært, slik vi ser det, i en brytingstid helt fra dreiingen fra «company town» til folkestyre prosessen på 90-tallet. I denne perioden har vi sett en fin vekst, mye er bra og vi ser at visjonen om et robust familiesamfunn tar form. På den negative siden har de sosiale forskjellene økt over tid. I fastlands-Norge har vi mekanismer for å utligne slike sosiale forskjeller. Skatt og ulike støtteordninger som er knyttet opp mot for eksempel lov om helse og sosiale tjenester er velkjente virkemidler. På Svalbard er det normalt sett bedriftene som har tilbydd sine ansatte ulike sosiale støtteordninger som for eksempel feriereise og bostøtte.

Svalbard Arbeiderparti ser med skepsis på den utvikling og de ujevnheter som dag har oppstått i samfunnet vårt. Derfor vil vi:
1. Sørge for et velfungerende boligmarked, der pris mellom eie og leie harmoniser
2. Differensiert prising på barnehage og SFO satser
3. Kulturrabattkort og behovsprøvde plasser for barn og unge.
4.Et anstendige arbeidsliv.

Er du for en politikk som aktivt vil jobbe for en by med mindre sosiale forskjeller, da trenger vi at du stemmer Arbeiderpartiet sammen med oss 4. og 5.oktober!

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!