Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Toppen av verden

FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Toppen av verden

Om få dager er vi ute med «Top of the World», et nytt engelsk­språklig magasin om Svalbard og Arktis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2014 kl 16:41

Om få dager er vi ute med «Top of the World», et nytt engelsk­språklig magasin om Svalbard og Arktis. Dette gjør vi i erkjennelsen av at vi også er en del av totalproduktet for turister, tilreisende og de som er opptatt av og interessert i Høy-Arktis og livet her oppe, og at reiselivsnæringen angår oss utover det redaksjonelle. Bak ligger mye arbeid, men Svalbard er velsignet med et mangfold mange har god grunn til å misunne oss. Rått og brutalt og blendende vakkert er naturen og dyrelivet på øygruppen, som for de aller fleste vil være det nærmeste de noen gang vil komme Nordpolen. Det er derfor ikke mangel på historier å fortelle.

Det har i løpet av månedene mine her på Svalbard etterhvert blitt en del ledere om reiselivsnæringen, hvordan vi tar imot gjestene, og hvordan vi kan klare å skape merverdier. For Svalbardposten handler det selvsagt om at vi ønsker å benytte oss av denne muligheten gjennom å skape nye produkter. Samtidig er det viktig for oss at Svalbard har et solid og framoverlent næringsliv, og jeg tror «Top of the World» vil kunne være et bidrag og en arena. En annen årsak til at vi stadig utvider tilbudet vårt også til engelskspråklige lesere er bedre tilgjengelighet. Vi kan ikke ta det for gitt at «alle» kjenner til de forskjellige sidene ved samfunnet. De fleste som kommer hit gjør ikke det. Undersøkelser har også vist at turister gjerne vil legge igjen penger på sine besøk i Norge, men at det skorter på tilbudet.

Det er heller ingen hemmelighet at norsk avisbransje har det tøft for tiden. Også verdens nordligste avis merker dette, og tar grep for å utvikle nye tilbud, slik at vi kan fortsette å rapportere om stort og smått i Høy-Arktis, være et talerør for Svalbard og gi et tilbud utover «næh, er det mulig»-journalistikken. Dette er ett av dem. I den første utgaven av «Top of the World» har vi forsøkt å gi leserne et tverrsnitt av Svalbard-samfunnet. Mange vil helt sikkert savne noe. Det er nok også en riktig observasjon, men for å berolige: Det kommer mer.

-ep-

PS! Laste ned Top of The World gratis? Det er mulig via [url=svalbardposten.no/src/pageflow/pc.php.]våre nettsider[/

Nøkkelord

Siste nytt i Leder

Sunt med mer konkurranse

«En konkurrerende matbutikk vil være positivt for forbrukerne»

Nytt år, store endringer

«La oss håpe det nye året vil gi mest av det gode».

En julehøytid til ettertanke

Ta vare på samholdet, vær der for hverandre, se hverandre og gi hverandre klemmer, akkurat som i fjor.

Sikring krever tid og penger

Storsamfunnet må nå trå til og sørge for samfunnssikkerhet og trygghet for byens befolkning.

Viktig å minnes  i fellesskap

Også tragedier er en viktig del av vår historie

Gratulerer

Store Norske har betydd mye for mange.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!