Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Styrke for  kultur og reiseliv

FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Styrke for kultur og reiseliv

«Et velfungerende kulturliv bidrar til både bokvalitet og bolyst»

Tekst:

Publisert:

Kulturminister Linda Hofstad Helleland hadde svært gode nyheter med i kofferten da hun kom til Longyearbyen. Sammen med flere private aktører vil Regjeringen etablere en permanent kunstnerbolig og kunstnerverksted i byen. Dette vil sette Svalbard på det internasjonale kartet i enda sterkere grad og gi nye muligheter i fremtiden.

Etableringen kom ikke overraskende, den var allerede varslet i Svalbardmeldingen som ble lagt fram i forrige måned. En kunstnerbolig som skal kunne huse tre til fem kunstnere samtidig vil være en betydelig styrking av kulturnæringen og gi både lokalbefolkningen og tilreisende et enda mer variert kulturtilbud.

Mer aktivitet og innovasjon i kreative og kulturelle næringer har vært et satsingsområde i hele landet når veksten i oljesektoren gradvis avtar. Å utvikle kultur som næring gir også viktig økonomisk verdi. En nyetablering vil gi flere ringvirkninger og skape nye arbeidsplasser.

Mer variasjon og flere valgmuligheter for besøkende vil styrke reiselivsnæringen og gjøre Longyearbyen enda mer attraktiv som reisemål. Turistene som stopper her er en kjøpesterk kundegruppe som helt sikkert vil sette pris på mangfoldet.

Like viktig som nye arbeidsplasser og styrket økonomi, er den faktiske egenverdien av kulturen og det som blir skapt. Innbyggerne i Longyearbyen har allerede god tilgang på kultur av høy kvalitet, nå blir dette ytterligere styrket. Et velfungerende kulturliv bidrar til både bokvalitet og bolyst.

Et aktivt og spennende kulturtilbud kan også være med på å få flere til å søke seg nordover.

Etableringen må skje i tett samarbeid med de lokale og oppleves som et tilskudd og til inspirasjon for et allerede etablert kunstnermiljø i byen.

En ny helg med et variert kulturtilbud står foran oss. Ha en fin, fin fredag!

Siste nytt i Leder

Gratulerer

Store Norske har betydd mye for mange.

Klarere retning

Nå må det settes fart i det videre arbeidet.

Ikke prioritert nok en gang

Det er en stor jobb å prioritere hva som er riktig pengebruk.

Været gjør  noe med oss

Selv om dette har vært en hendelse vi helst skulle vært foruten, så har det vært en læringssituasjon som kan være nyttig.

Ble hørt

Om de konkluderer med at noen skal straffes eller ikke er det uansett viktig at etterforskningen gir flere svar.

Svikter byen

Sysselmannen, lokalstyre og sykehuset i Longyearbyen har ikke vært informert under prosessen. Dette er sterkt beklagelig. Den 14. november samles direktørene i de regionale helseforetakene for å beslutte fremtidig ambulansefly-struktur.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!