Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Styrke for  kultur og reiseliv

FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Styrke for kultur og reiseliv

«Et velfungerende kulturliv bidrar til både bokvalitet og bolyst»

Tekst:

Publisert:

Kulturminister Linda Hofstad Helleland hadde svært gode nyheter med i kofferten da hun kom til Longyearbyen. Sammen med flere private aktører vil Regjeringen etablere en permanent kunstnerbolig og kunstnerverksted i byen. Dette vil sette Svalbard på det internasjonale kartet i enda sterkere grad og gi nye muligheter i fremtiden.

Etableringen kom ikke overraskende, den var allerede varslet i Svalbardmeldingen som ble lagt fram i forrige måned. En kunstnerbolig som skal kunne huse tre til fem kunstnere samtidig vil være en betydelig styrking av kulturnæringen og gi både lokalbefolkningen og tilreisende et enda mer variert kulturtilbud.

Mer aktivitet og innovasjon i kreative og kulturelle næringer har vært et satsingsområde i hele landet når veksten i oljesektoren gradvis avtar. Å utvikle kultur som næring gir også viktig økonomisk verdi. En nyetablering vil gi flere ringvirkninger og skape nye arbeidsplasser.

Mer variasjon og flere valgmuligheter for besøkende vil styrke reiselivsnæringen og gjøre Longyearbyen enda mer attraktiv som reisemål. Turistene som stopper her er en kjøpesterk kundegruppe som helt sikkert vil sette pris på mangfoldet.

Like viktig som nye arbeidsplasser og styrket økonomi, er den faktiske egenverdien av kulturen og det som blir skapt. Innbyggerne i Longyearbyen har allerede god tilgang på kultur av høy kvalitet, nå blir dette ytterligere styrket. Et velfungerende kulturliv bidrar til både bokvalitet og bolyst.

Et aktivt og spennende kulturtilbud kan også være med på å få flere til å søke seg nordover.

Etableringen må skje i tett samarbeid med de lokale og oppleves som et tilskudd og til inspirasjon for et allerede etablert kunstnermiljø i byen.

En ny helg med et variert kulturtilbud står foran oss. Ha en fin, fin fredag!

Siste nytt i Leder

Bjørnen sover Ikke

I ettertid må vi være veldig glad for at isbjørnbinna og de to ungene møtte på en erfaren bjørnekjenner som selv ordnet opp og jaget bjørnene ut av boligområdet.

Sunt med mer konkurranse

«En konkurrerende matbutikk vil være positivt for forbrukerne»

Nytt år, store endringer

«La oss håpe det nye året vil gi mest av det gode».

En julehøytid til ettertanke

Ta vare på samholdet, vær der for hverandre, se hverandre og gi hverandre klemmer, akkurat som i fjor.

Sikring krever tid og penger

Storsamfunnet må nå trå til og sørge for samfunnssikkerhet og trygghet for byens befolkning.

Viktig å minnes  i fellesskap

Også tragedier er en viktig del av vår historie

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!