Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sammen om  tv-aksjonen

FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Sammen om tv-aksjonen

Det store engasjementet i byen for innsamlingen bygger både fellesskap og samhold.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen er ikke som alle andre byer. År etter år troner Svalbard på givergledetoppen under den årlige TV-aksjonen. I dette og forrige nummer av Svalbardposten har vi fått med oss litt av det som foregår for å samle inn mest mulig penger til de som har det vanskeligere enn oss.

I år går pengene til Røde Kors og det viktige arbeidet de gjør rundt omkring i verden.

I fjor gav hver svalbardianer hundre kroner mer per innbygger enn de som ga mest av alle landets kommuner. Overskrifter som “De mest gavmilde” og “Svalbard på topp” preget avisene etter aksjonen.

Det store engasjementet i byen for innsamlingen bygger både fellesskap og samhold. Barn og unge får vise at de bryr seg gjennom ulike aktiviteter. Oppfinnsomheten er stor. Stafett, ulike arrangement på skolene og i barnehagene, vasking av biler i sysselmannsgarasjen, loppemarked og mye, mye mer. Listen er lang.

Primus motor, Anne Lise Klungseth Sandvik er konstant på farten i ukene før aksjonen. På jakt etter sponsorer, premier og som ivrig loddselger, alt for den gode sak! Det gir også andre lyst til å bidra i den store dugnaden dette er. Helt siden hun ble hyret inn som aksjonsleder i 1989 har Svalbard lagt på givertoppen, med unntak av et eller to år.

En rask kikk i Svalbardpostens arkiv tyder på stor oppfinnsomhet når det gjelder alt som kan auksjoneres bort på den store auksjonen selve aksjonsdagen. Lutefisklag hos lokalstyrelederen, rypemiddag hos teknisk sjef, bacalaomiddag hos reiselivssjefen eller date med presten. Alt har sin pris.

Så gøy å være en del av et lokalsamfunn som har et så stort engasjement og som brenner for en jobb i fellesskap. Her er alle med, fra den yngste til den eldste. Sjansene er vel store for at det skal bli rekord igjen.

Lykke til med søndagens aksjon og tommel opp for at Svalbard gir mest i år igjen!

Siste nytt i Leder

Bjørnen sover Ikke

I ettertid må vi være veldig glad for at isbjørnbinna og de to ungene møtte på en erfaren bjørnekjenner som selv ordnet opp og jaget bjørnene ut av boligområdet.

Sunt med mer konkurranse

«En konkurrerende matbutikk vil være positivt for forbrukerne»

Nytt år, store endringer

«La oss håpe det nye året vil gi mest av det gode».

En julehøytid til ettertanke

Ta vare på samholdet, vær der for hverandre, se hverandre og gi hverandre klemmer, akkurat som i fjor.

Sikring krever tid og penger

Storsamfunnet må nå trå til og sørge for samfunnssikkerhet og trygghet for byens befolkning.

Viktig å minnes  i fellesskap

Også tragedier er en viktig del av vår historie

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!