Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sammen om  tv-aksjonen

FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Sammen om tv-aksjonen

Det store engasjementet i byen for innsamlingen bygger både fellesskap og samhold.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen er ikke som alle andre byer. År etter år troner Svalbard på givergledetoppen under den årlige TV-aksjonen. I dette og forrige nummer av Svalbardposten har vi fått med oss litt av det som foregår for å samle inn mest mulig penger til de som har det vanskeligere enn oss.

I år går pengene til Røde Kors og det viktige arbeidet de gjør rundt omkring i verden.

I fjor gav hver svalbardianer hundre kroner mer per innbygger enn de som ga mest av alle landets kommuner. Overskrifter som “De mest gavmilde” og “Svalbard på topp” preget avisene etter aksjonen.

Det store engasjementet i byen for innsamlingen bygger både fellesskap og samhold. Barn og unge får vise at de bryr seg gjennom ulike aktiviteter. Oppfinnsomheten er stor. Stafett, ulike arrangement på skolene og i barnehagene, vasking av biler i sysselmannsgarasjen, loppemarked og mye, mye mer. Listen er lang.

Primus motor, Anne Lise Klungseth Sandvik er konstant på farten i ukene før aksjonen. På jakt etter sponsorer, premier og som ivrig loddselger, alt for den gode sak! Det gir også andre lyst til å bidra i den store dugnaden dette er. Helt siden hun ble hyret inn som aksjonsleder i 1989 har Svalbard lagt på givertoppen, med unntak av et eller to år.

En rask kikk i Svalbardpostens arkiv tyder på stor oppfinnsomhet når det gjelder alt som kan auksjoneres bort på den store auksjonen selve aksjonsdagen. Lutefisklag hos lokalstyrelederen, rypemiddag hos teknisk sjef, bacalaomiddag hos reiselivssjefen eller date med presten. Alt har sin pris.

Så gøy å være en del av et lokalsamfunn som har et så stort engasjement og som brenner for en jobb i fellesskap. Her er alle med, fra den yngste til den eldste. Sjansene er vel store for at det skal bli rekord igjen.

Lykke til med søndagens aksjon og tommel opp for at Svalbard gir mest i år igjen!

Siste nytt i Leder

Gratulerer

Store Norske har betydd mye for mange.

Klarere retning

Nå må det settes fart i det videre arbeidet.

Ikke prioritert nok en gang

Det er en stor jobb å prioritere hva som er riktig pengebruk.

Været gjør  noe med oss

Selv om dette har vært en hendelse vi helst skulle vært foruten, så har det vært en læringssituasjon som kan være nyttig.

Ble hørt

Om de konkluderer med at noen skal straffes eller ikke er det uansett viktig at etterforskningen gir flere svar.

Svikter byen

Sysselmannen, lokalstyre og sykehuset i Longyearbyen har ikke vært informert under prosessen. Dette er sterkt beklagelig. Den 14. november samles direktørene i de regionale helseforetakene for å beslutte fremtidig ambulansefly-struktur.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!