Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ikke prioritert nok en gang

FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ikke prioritert nok en gang

Det er en stor jobb å prioritere hva som er riktig pengebruk.

Tekst:

Publisert:

Denne uken ble det klart at det ikke blir noe ambulansejetfly stasjonert i Tromsø, slik alle her hadde håpet på. Skuffelsen er naturlig nok stor lokalt.

Den reviderte Svalbardmeldingen blir lagt fram denne uken. Det skal satses på økt aktivitet i reiselivet, flere tilreisende, mer forskningsaktivitet og flere fartøy. Man trenger ikke veldig god fantasi for å forstå at flere turister og mer feltarbeid på og rundt Svalbard også vil øke risikoen for alvorlige ulykker. Et jetfly stasjonert i Tromsø vil kunne komme raskere og ha en mye bedre lastekapasitet enn dagens propellfly. Hvorfor ble det ikke prioritert?

Forrige uke var store deler av byen evakuert på grunn av skredfaren. Klimaendringene skaper usikkerhet. Når vil det gå et stort skred, og er vi virkelig trygge her? En forsker forteller i dagens avis at det bare var flaks som gjorde at det ikke gikk flere jordskred under det ekstreme regnværet. Og regn blir det også mer av, det må vi innstille oss på. Skal vi unngå stadige evakueringer på grunn av ekstremværet må det bevilges penger til å flytte deler av byen, eller bygge skredsikring. Hvor lenge må vi vente på penger til å sikre byen? Eller blir ikke det heller prioritert?

De nye festeavtalene til Næringsdepartementet stopper næringsutvikling. I over et halvt år har næringsdrivende blitt satt på vent, uten å få lån til nye næringsbygg. Er det å satse på Svalbard, og inspirere til innovasjon og utvikling? Hvorfor tar det så lang tid?

Vi har et energiverk som er enormt krevende og kostbart å vedlikeholde. De siste ukene har vi hatt to strømbrudd uten at det har vært ekstra belastning på nettet grunnet kulde. Energiverket sliter med å produsere nok fjernvarme. Det haster med å utrede alternative energiløsninger. Hvor lang tid skal det ta? Er det ikke prioritert?

Det er en stor jobb å prioritere hva som er riktig pengebruk. Svalbardsamfunnet er uansett dyrt å drive. Ballen ligger hos politikerne og sentrale myndigheter. De som bor her er vant til å løse de utfordringene som kommer, men det finnes en smertegrense.

Siste nytt i Leder

Bjørnen sover Ikke

I ettertid må vi være veldig glad for at isbjørnbinna og de to ungene møtte på en erfaren bjørnekjenner som selv ordnet opp og jaget bjørnene ut av boligområdet.

Sunt med mer konkurranse

«En konkurrerende matbutikk vil være positivt for forbrukerne»

Nytt år, store endringer

«La oss håpe det nye året vil gi mest av det gode».

En julehøytid til ettertanke

Ta vare på samholdet, vær der for hverandre, se hverandre og gi hverandre klemmer, akkurat som i fjor.

Sikring krever tid og penger

Storsamfunnet må nå trå til og sørge for samfunnssikkerhet og trygghet for byens befolkning.

Viktig å minnes  i fellesskap

Også tragedier er en viktig del av vår historie

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!