Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I gode og onde dager

Leder – 31. mai 2013

Tekst:

Publisert:

At hver femte ansatte i en bedrift med 380 ansatte må gå, forteller alt om tilstanden i Store Norske. Samtidig er det lett å forstå at annet valg finnes ikke. Selskapet har for høye produksjonskostnader, og taper penger på hvert eneste tonn de selger. Fortsetter det slik, går kassa tom, og da må dørene stenges og lysene slukkes. Kull er en internasjonal handelsvare, og for tiden produseres det for mye kull i verden. Kundene gleder seg, mens Store Norske blør.

Administrerende direktør Per Andersson er glad i maritime metaforer. Han snakker om å skalke lukene og røff seilas, om motvind og om å rette opp skuta. Hvordan han enn ordlegger seg, koker det ned til at situasjonen er blitt så alvorlig at drastiske tiltak må til: Ansatte vil bli sagt opp. At det skaper frustrasjon og sinne, sågar også sorg og tårer, er forståelig.

Problemet for Store Norske er all uroen de siste årene. Det har tatt oppmerksomheten bort fra det aller viktigste for et kullselskap: driften. Produksjonen er det viktigste for Store Norske, som for alle andre produksjonsselskaper. Det er en selvfølge, og nesten for banalt til å nevnes, men like fullt en sannhet. To direktørskifter, krangling med underleverandører, rettssaker og sentrale folk som har sluttet, har svekket selskapet – og til dels også gangsynet.

Tidligere Store Norske-direktør Bjørn Arnestad startet en nedbemanningsprosess alt i 2009. «Jeg har jobbet med slik omstilling tidligere, så det kan jeg, for å si det rett ut. Vi er i en prosess med alle foreninger i selskapet for å se på hvordan vi skal se ut i framtiden», uttalte han til herværende avis. Arnestad tok sikte på å redusere bemanningen med 90 personer. Ved utgangen av 2007 var det 400 ansatte i Store Norske. Målet var 310 ved utgangen av 2010, og ytterlige reduksjon til 250 ansatte innen 2015. Noe gikk åpenbart galt. Veldig galt. Hele prosessen kokte bort – kullseilte passer kan hende bedre. Selskapet er på 2008-nivå bemanningsmessig, samtidig som produksjonen er blitt drastisk redusert. Det sier seg selv at om det fortsetter i samme sporet, går alt i svart.

Svea Nord har vært som smør. Lunckefjell-gruva blir til sammenligning margarin av noe simpel kvalitet, ispedd en god del rusk og rask. Med en kullpris på dagens lave nivå, med en kullforekomst av langt mindre mektighet enn Svea Nord, tyder alt på at Lunckefjell blir smalhans.

Å nedbemanne har aldri vært enkelt. Det er en egen dynamikk å kvitte seg med folk, og Store Norske har hatt mange slike runder tidligere. Det er nærmest en historisk gjenganger i selskapets 100-årige historie. Den store forskjellen nå er at staten ikke lenger står klar med pengesekken. Den er snørt igjen, og det finnes ikke lenger ord som slakker båndene.
Store Norske må seile sin egen sjø.

Birger Amundsen

Nøkkelord

Siste nytt i Leder

Bjørnen sover Ikke

I ettertid må vi være veldig glad for at isbjørnbinna og de to ungene møtte på en erfaren bjørnekjenner som selv ordnet opp og jaget bjørnene ut av boligområdet.

Sunt med mer konkurranse

«En konkurrerende matbutikk vil være positivt for forbrukerne»

Nytt år, store endringer

«La oss håpe det nye året vil gi mest av det gode».

En julehøytid til ettertanke

Ta vare på samholdet, vær der for hverandre, se hverandre og gi hverandre klemmer, akkurat som i fjor.

Sikring krever tid og penger

Storsamfunnet må nå trå til og sørge for samfunnssikkerhet og trygghet for byens befolkning.

Viktig å minnes  i fellesskap

Også tragedier er en viktig del av vår historie

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!