Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem bør hedres?

 

Hvem bør hedres?

Du, som leser, er herved utfordret.

Tekst:

Publisert:

Året nærmer seg slutten med raske skritt. 2014 ender med vedtaket om det største sparetiltaket i Store Norskes historie, og foreløpig kan vi bare anta omfanget av nedbemanningen av hjørnesteinsbedriften. Det er ingen tvil om at det kommer til å svi, men samtidig skal vi ikke glemme at Svalbard består av en samling særdeles sterke, engasjerte og ressurssterke mennesker. Det er på tide å vise at vi setter pris på innsatsen, og du, som leser, er herved utfordret.

Vi trenger trivselsskaperne og ildsjelene som gjør dette til et helt samfunn. Og kanskje trenger vi dem mer enn noen gang i dag, med tidenes omlegging, halvert produksjon og en korsvei foran oss i Longyearbyen. Innsatsen etter kullselskapet har vært stor og er pågående blant både politikere, organisasjonsliv og næringsliv. Her handler det om å gjøre landingen så myk som mulig for alle parter, og samtidig jobbe for nye næringer som skal sikre også framtidas Svalbard en stabil norsk bosetting og et robust familiesamfunn. Men det er ikke nok med jobb alene. Bluesfestivalen har markert seg som en magnet for tilreisende, og har bidratt til å utvide turistsesongen på Svalbard. Det samme gjelder ølfestivalen, KunstPause og ikke minst Svalbard skimaraton, som arrangeres hvert år i månedsskiftet april/mai. I fjor stilte hele 760 skiløpere til start, og i likhet med andre arrangementer, ligger det utallige timer bak. Plassmangel gjør at jeg stopper her, for det er forbløffende mye som foregår her oppe, og av høy kvalitet.

Vi synes de fortjener heder og takk for innsatsen, og trenger hjelp fra våre lesere. Longyearbyen deler allerede ut Tyfusprisen, og dette er ikke noe forsøk på å ta over for en pris som er som en institusjon å regne. Tvert imot ønsker vi å la innbyggerne være med og plukke ut kandidater, enten det er en person eller en organisasjon, som har gjort noe ekstra for å skape glede, aktivitet, har satt Svalbard på kartet eller talt Svalbards sak i det offentlige ordskiftet. Vi favner med andre ord bredt, og legitimiteten er det altså leserne som gir, ved å plukke ut dem ut stemme dem fram. I januar skjer kåringen, men fram til da skal mye skje. I denne utgaven av Svalbardposten forteller vi hvordan.

Å kunne gi ros og anerkjennelse er viktig, men det bør selvsagt være fortjent. Så hvem vil du foreslå?

Nøkkelord

Siste nytt i Leder

Sunt med mer konkurranse

«En konkurrerende matbutikk vil være positivt for forbrukerne»

Nytt år, store endringer

«La oss håpe det nye året vil gi mest av det gode».

En julehøytid til ettertanke

Ta vare på samholdet, vær der for hverandre, se hverandre og gi hverandre klemmer, akkurat som i fjor.

Sikring krever tid og penger

Storsamfunnet må nå trå til og sørge for samfunnssikkerhet og trygghet for byens befolkning.

Viktig å minnes  i fellesskap

Også tragedier er en viktig del av vår historie

Gratulerer

Store Norske har betydd mye for mange.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!