Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvem bør hedres?

 

Hvem bør hedres?

Du, som leser, er herved utfordret.

Året nærmer seg slutten med raske skritt. 2014 ender med vedtaket om det største sparetiltaket i Store Norskes historie, og foreløpig kan vi bare anta omfanget av nedbemanningen av hjørnesteinsbedriften. Det er ingen tvil om at det kommer til å svi, men samtidig skal vi ikke glemme at Svalbard består av en samling særdeles sterke, engasjerte og ressurssterke mennesker. Det er på tide å vise at vi setter pris på innsatsen, og du, som leser, er herved utfordret.

Vi trenger trivselsskaperne og ildsjelene som gjør dette til et helt samfunn. Og kanskje trenger vi dem mer enn noen gang i dag, med tidenes omlegging, halvert produksjon og en korsvei foran oss i Longyearbyen. Innsatsen etter kullselskapet har vært stor og er pågående blant både politikere, organisasjonsliv og næringsliv. Her handler det om å gjøre landingen så myk som mulig for alle parter, og samtidig jobbe for nye næringer som skal sikre også framtidas Svalbard en stabil norsk bosetting og et robust familiesamfunn. Men det er ikke nok med jobb alene. Bluesfestivalen har markert seg som en magnet for tilreisende, og har bidratt til å utvide turistsesongen på Svalbard. Det samme gjelder ølfestivalen, KunstPause og ikke minst Svalbard skimaraton, som arrangeres hvert år i månedsskiftet april/mai. I fjor stilte hele 760 skiløpere til start, og i likhet med andre arrangementer, ligger det utallige timer bak. Plassmangel gjør at jeg stopper her, for det er forbløffende mye som foregår her oppe, og av høy kvalitet.

Vi synes de fortjener heder og takk for innsatsen, og trenger hjelp fra våre lesere. Longyearbyen deler allerede ut Tyfusprisen, og dette er ikke noe forsøk på å ta over for en pris som er som en institusjon å regne. Tvert imot ønsker vi å la innbyggerne være med og plukke ut kandidater, enten det er en person eller en organisasjon, som har gjort noe ekstra for å skape glede, aktivitet, har satt Svalbard på kartet eller talt Svalbards sak i det offentlige ordskiftet. Vi favner med andre ord bredt, og legitimiteten er det altså leserne som gir, ved å plukke ut dem ut stemme dem fram. I januar skjer kåringen, men fram til da skal mye skje. I denne utgaven av Svalbardposten forteller vi hvordan.

Å kunne gi ros og anerkjennelse er viktig, men det bør selvsagt være fortjent. Så hvem vil du foreslå?

Nøkkelord

Siste nytt i Leder

Sammen om  tv-aksjonen

Det store engasjementet i byen for innsamlingen bygger både fellesskap og samhold.

Fikk svarteper

Det må legges mye mer i potten til byen der folk skal bo og virke.

Setter stopper for næring

Et tungvint byråkrati som gjør at prosessene tar altfor lang tid er det vi aller minst trenger nå.

Felles ansvar

Liten eller stor bedrift. Det er ikke det som skal avgjøre om en arbeidstaker skal ha ordnede og anstendige arbeidsvilkår. Det bør være et krav både i den minste og den største bedriften.

Viktig arena

Debatten må være basert på riktig fakta.

Erfaringsoverføring er viktig

Åremål kan være formålstjenlig i noen få maktposisjoner, men i hovedsak bør den avskaffes.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!