Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

 

"Alle" leser Posten

Så har vi også verdens beste publikum.

Tekst:

Publisert:

Åtte av ti over 18 år på Svalbard leser Svalbardposten på papir og som e-avis ukentlig. Sju av ti er én eller flere ganger i uka inne på svalbardposten.no for å oppdatere seg på nettsiden. Mange av disse er dobbeltlesere, men jeg tar neppe munnen for full når jeg konkluderer med at nesten 90 prosent av de over 18 år på Svalbard ukentlig leser verdens nordligste avis . Det er rett og slett formidabelt og langt over normalen i norsk avisflora, og en dekningsgrad mange nok kunne drømme om. Så har vi også verdens beste publikum, både på Svalbard, på fastlandet og ellers ute i verden.

I en undersøkelse som Norfakta gjennomførte på Svalbard i oktober, går det fram at det med små variasjoner, er en jevn fordeling mellom alle aldersgruppene. Det er heller ingen selvfølge i dagens medieunivers, hvor de yngre faller fra. Selv med en feilmargin på 8 prosent er dette langt over medievirkeligheten i Skandinavia. Det totale antallet lesere er vanskelig å fastslå siden vi har en stor andel av våre abonnenter på fastlandet, men et i moderat regnestykke er et snitt på 7.500 faste, ukentlige lesere på papir og som e-avis et sobert anslag. I tillegg kommer trafikken fra gratissaker som deles i sosiale medier.

Resultatene fra leserundersøkelsen forteller to ting: For det første at avisen er viktig for å holde seg orientert om det som skjer i lokalsamfunnet. Avisen skriver om livet og problemstillinger i Høy-Arktis fra Høy-Arktis. Vi forsøker å levere kvalitetsjournalistikk, bestreber oss på å være limet i samfunnet, og er den eneste som fortløpende rapporterer fra og rundt verdens nordligste, permanente samfunn. For det andre er dette det reklamemediet som har størst treffsikkerhet og gjennomslagskraft på Svalbard. Annonsene i avisen leses med lupe og brukes til planleggingen av aktiviteter, enten det er i butikken, på puben eller i kulturhuset.

De siste ukene har vi sammen med Landslaget for lokalaviser fortalt om papiravisen som annonsemedium. Vår påstand er at annonsene blir lest, og sannsynligvis i større grad i denne avisen. Konklusjonen etter leserunderøkselsen er også at Svalbardposten er en viktig kilde for folk på Svalbard. Kanskje den viktigste. Det er her du treffer kjente, det er her du treffer kundene, det er her du får oversikten.

Nøkkelord

Siste nytt i Leder

Gratulerer

Store Norske har betydd mye for mange.

Klarere retning

Nå må det settes fart i det videre arbeidet.

Ikke prioritert nok en gang

Det er en stor jobb å prioritere hva som er riktig pengebruk.

Været gjør  noe med oss

Selv om dette har vært en hendelse vi helst skulle vært foruten, så har det vært en læringssituasjon som kan være nyttig.

Ble hørt

Om de konkluderer med at noen skal straffes eller ikke er det uansett viktig at etterforskningen gir flere svar.

Svikter byen

Sysselmannen, lokalstyre og sykehuset i Longyearbyen har ikke vært informert under prosessen. Dette er sterkt beklagelig. Den 14. november samles direktørene i de regionale helseforetakene for å beslutte fremtidig ambulansefly-struktur.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!