Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar stemningen med videre

Liv Mari Schei gjorde plateinnspillingen spesiell sammen med Staffan Johansson på gitar og Finn Sletten på perkusjon. FOTO: Christopher Engås

Tar stemningen med videre

Liv Mari Schei tar over hundre publikummere med seg på plata «Vind».

I alt 115 publikummere satte seg ned for å høre på konsert og plateinnspilling i kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Hovedpersonen, Liv Mari Schei, er fornøyd med oppslutningen.

– Jeg har hørt gjennom hele konserten i etterkant, og stemningen var veldig bra. Den siste sangen «Det fineste med dagen« ble så bra at vi skal ha den uendret på innspillingen. Målet er at plata skal bevare en del av stemningen som var i kulturhuset, sier hun.

Sjarmerende kluss

Sammen med gitarist Staffan Johansson og perkusjonist Finn Sletten framførte Schei en rolig og stemningsfull konsert lørdag, med melodier skrevet av Schei og tekster av Sigri Sandberg. At konserten også var ei plateinnspilling, var synlig ved at musikerne satt så langt fra hverandre som mulig, og at publikum ble bedt om å vente til sangene var avsluttet før de applauderte.

Som i enhver plateinnspilling ble det litt kluss. To låter måtte spilles på nytt. Den ene fordi artisten glemte av et vers, og den andre på grunn av at musikerne ikke var fornøyd med egen prestasjon. Men dette tok publikum med stor ro, og hadde ikke noe imot å få høre repetisjoner.

Ferdig i år

Schei er veldig fornøyd med responsen på konserten. Nå håper hun å få plata ferdig innen utgangen av året.

– Mange ønsker at jeg skal få plata ferdig til i desember, og jeg håper å få det til. Hvor mange eksemplarer jeg får trykket opp er jeg usikker på, og det er også et økonomisk spørsmål. Men coveret skal ha med tekstene på sangene, sier hun.

Vil lenger ut

– Har du håp om å nå et større publikum enn det lokale?

– Den forrige plata mi ble distribuert gjennom Nordic Records, men jeg har ikke helt bestemt meg for hva dette blir. Jeg føler at materialet ikke bare er for Svalbard-folk, og målet er å få det videre ut, slik at jeg kan ha konserter på fastlandet. Etter hvert skal vi se om det ikke lar seg gjøre å få litt oppmerksomhet på radio, slik at jeg når litt lengre, sier Liv Mari Schei.

«Vind» blir hennes fjerde plateinnspilling. Fra før har hun gitt ut albumene «Soløde» (2006) og «Longyear City» (2009), samt laget soundtrack til filmen «Polar Eufori».

Nøkkelord

Se bildet større

Sigri Sandberg står for tekstene i sangene. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Plata «Vind» er Liv Mari Scheis fjerde plateinnspilling, og hun er fornøyd med gjennomførelsen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

I overkant av hundre tilhørere fikk med seg plateinnspillingen i kulturhuset i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!