Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar stemningen med videre

Liv Mari Schei gjorde plateinnspillingen spesiell sammen med Staffan Johansson på gitar og Finn Sletten på perkusjon. FOTO: Christopher Engås

Tar stemningen med videre

Liv Mari Schei tar over hundre publikummere med seg på plata «Vind».

Tekst:

Publisert:

I alt 115 publikummere satte seg ned for å høre på konsert og plateinnspilling i kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Hovedpersonen, Liv Mari Schei, er fornøyd med oppslutningen.

– Jeg har hørt gjennom hele konserten i etterkant, og stemningen var veldig bra. Den siste sangen «Det fineste med dagen« ble så bra at vi skal ha den uendret på innspillingen. Målet er at plata skal bevare en del av stemningen som var i kulturhuset, sier hun.

Sjarmerende kluss

Sammen med gitarist Staffan Johansson og perkusjonist Finn Sletten framførte Schei en rolig og stemningsfull konsert lørdag, med melodier skrevet av Schei og tekster av Sigri Sandberg. At konserten også var ei plateinnspilling, var synlig ved at musikerne satt så langt fra hverandre som mulig, og at publikum ble bedt om å vente til sangene var avsluttet før de applauderte.

Som i enhver plateinnspilling ble det litt kluss. To låter måtte spilles på nytt. Den ene fordi artisten glemte av et vers, og den andre på grunn av at musikerne ikke var fornøyd med egen prestasjon. Men dette tok publikum med stor ro, og hadde ikke noe imot å få høre repetisjoner.

Ferdig i år

Schei er veldig fornøyd med responsen på konserten. Nå håper hun å få plata ferdig innen utgangen av året.

– Mange ønsker at jeg skal få plata ferdig til i desember, og jeg håper å få det til. Hvor mange eksemplarer jeg får trykket opp er jeg usikker på, og det er også et økonomisk spørsmål. Men coveret skal ha med tekstene på sangene, sier hun.

Vil lenger ut

– Har du håp om å nå et større publikum enn det lokale?

– Den forrige plata mi ble distribuert gjennom Nordic Records, men jeg har ikke helt bestemt meg for hva dette blir. Jeg føler at materialet ikke bare er for Svalbard-folk, og målet er å få det videre ut, slik at jeg kan ha konserter på fastlandet. Etter hvert skal vi se om det ikke lar seg gjøre å få litt oppmerksomhet på radio, slik at jeg når litt lengre, sier Liv Mari Schei.

«Vind» blir hennes fjerde plateinnspilling. Fra før har hun gitt ut albumene «Soløde» (2006) og «Longyear City» (2009), samt laget soundtrack til filmen «Polar Eufori».

Nøkkelord

Se bildet større

Sigri Sandberg står for tekstene i sangene. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Plata «Vind» er Liv Mari Scheis fjerde plateinnspilling, og hun er fornøyd med gjennomførelsen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

I overkant av hundre tilhørere fikk med seg plateinnspillingen i kulturhuset i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!