Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapte quizkampen

Quizgjengen i studio på Marienlyst sist uke. Fra venstre: Tom Ramberg, Aimée Lind Adamiak, Håkon Strand og Ivar Andersen. FOTO: Erik Dyrhaug, NRK

Tapte quizkampen

I fredagens QuizDan kjempet Longyearbyen mot Stavanger og Asker/Bærum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2013 kl 20:44

Laget fra Longyearbyen ble plukket ut under en quizkonkurranse i regi av NRK på puben i november. Tirsdag forrige uke var de fire i Oslo for å spille inn programmet, og fredag kveld fikk tv-seerne se hvordan Longyearbyen klarte seg.

Det var ikke småtterier laget fra Longyearbyen måtte hamle opp med i fredagens utgave av QuizDan. Vår lille by møtte kjempene Stavanger (125.000 innbyggere) og Asker/Bærum (167.000 innbyggere).

I første omgang kjempet de tre lagene om to plasser, og etter første spørrerunde lå Svalbard på topp med Stavanger. I de neste rundene, havnet imidlertid våre quizere litt etter. Da første omgang var over, lå Svalbard sist med 13 poeng. Asker/Bærum hadde 17 poeng, og Stavanger vant med 18 poeng. Sisteplassen betød at Longyearbyen-laget var ute av konkurransen etter første omgang.

I andre omgang stakk Stavanger av med seieren og dermed en plass i semifinalen i QuizDan.

Longyearbyens lag besto av: Tom Ramberg, Aimée Lind Adamiak, Håkon Strand og Ivar Andersen. Ranveig Skogly og Knut Halvorsen var reservemedlemmer.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!