Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Syngende solfest

Stor stemning og strålende oppmøte under solkafeen på Huset tirsdag kveld. FOTO: Anders Fjellestad

Syngende solfest

I dag titter sola fram igjen i byen etter fem måneders fravær. Men sola har blitt feiret helt siden søndag.

Den offisielle åpningen av årets solfestuke fant sted søndag kveld i Kåre Tveter-salen i Galleri Svalbard. Tirsdag kveld fortsatte festen.

Tradisjonen tro, ble det holdt solkafé i kafeen på Huset tirsdag kveld. I år var det damene i Tundradundrene som arrangerte sangkvelden.

I tillegg til dem, disket Longyearbyen blandakor, Store Norske Mandskor, Marlene Mellum, Vilde Markussen og Amalie Henriksen opp med sang. Lusie Frostvoll Kuraas spilte fiolin, mens UNNkulele-orkesteret var på plass med sine ukuleler.

I tillegg ble det allsang med gode, gamle svalbardsanger som «Kjæften går», «Kol og sveitte» og «Sola er kommet til Svalbard».

I dag sparkes solfesten i gang for alvor, med solarrangement på Skjæringa, solfestrevy (se egen sak) og karneval. I morgen er det «Ta sjansen!» mellom Nybyen og Sarkofagen, konsert med Åge Aleksandersen og Sambandet i kulturhuset, samt solfest på Huset.

Se bildet større

Longyearbyen blandakor i aksjon under solkafeen tirsdag. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Tundadundrene framfører «Reven på hønsejakt». Fra venstre: Kjersti Elverum Kvile og Maja-Stina Ekstedt. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!