Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stopp! Ikke mobb!!

Musikkgruppa: Fra venstre Vebjørn Karlsen, Sivert Svarstad, Martin Higraff, Hilmar S. Iversen, Ivan Jessen og Erik E. Eggenfellner. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Stopp! Ikke mobb!!

Det nærmer seg forestilling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2014 kl 07:32

I dag er det generalprøve, og i morgen lørdag er det alvor: To forestillinger i Kulturhuset. Musikalen heter Stopp! Ikke mobb! og er skrevet av Helle-Ingunn Aaneland og Frode Skålevik.

Elever og lærere på 5.-7. trinnet har hatt en annerledes skoleuke. Hør bare her:

På sløyden lukter det tre og lim. Noen elever sitter på gulvet og pusser en ramme av tre med sandpapir. Den skal bli til en dør. På tegnesalen males det en stor grå vegg.

Danserne øver. Det er lyd fra tramping og snakking. Musikken høres i bakgrunnen. De sier at dansetrinnene ikke er så vanskelige. Det er gøy å danse, sier de.

Skuespillerne synes det er gøy å øve. De har mange replikker og sanger de må øve på. Utfordringen er at de må kunne alt utenat.

Fra musikkrommet høres lyden av gitar, trommer og alle slags instrumenter. De øver på sangene de skal spille på musikalen. Alle øver så hardt de klarer, de vil at alt skal bli bra. Kom og se selv!

Nøkkelord

Se bildet større

Dansegruppa: Foran scenen: Kathrin Teigum, Harmina Sinpru, Noah L.
Johannessen, Amalie Prytz og Syver Grev. Bak står Niva Stiberg-Hansen og
Suphattra Wanalai. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Se bildet større

Snekrer: Kulisene begynner å ta form inne på sløyden. Tobias Sandvik og Carl Arne Olnils . FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Se bildet større

Malegjengen og kulissegruppa: Fra venstre Laurits Nyheim, Onu Uthamontree, Vegar B. Larsen, Jesper Rasmussen og August Snibsøer. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Se bildet større

PR-gruppa: Foran fra venstre Liv-Anna Ringheim, Varisa Phothisat og Erin Simonsen. Bak fra venstre Nikolai Seljevold, Peder Ringheim, Carl Martin Ianssen (bak stolpen) og Gaute Gunleiksrud. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Faktaboks

5. til 7. trinnet på Longyearbyen skole har hatt det travelt under forberedelsene av musikalen «Stopp! Ikke mobb!». Parallelt med dette arbeidet har en gruppe sørget for å dokumentere arbeidet. Resultatet har Svalbardposten vært så heldig å få.

Siste nytt i Kultur

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!