Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stopp! Ikke mobb!!

Musikkgruppa: Fra venstre Vebjørn Karlsen, Sivert Svarstad, Martin Higraff, Hilmar S. Iversen, Ivan Jessen og Erik E. Eggenfellner. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Stopp! Ikke mobb!!

Det nærmer seg forestilling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2014 kl 07:32

I dag er det generalprøve, og i morgen lørdag er det alvor: To forestillinger i Kulturhuset. Musikalen heter Stopp! Ikke mobb! og er skrevet av Helle-Ingunn Aaneland og Frode Skålevik.

Elever og lærere på 5.-7. trinnet har hatt en annerledes skoleuke. Hør bare her:

På sløyden lukter det tre og lim. Noen elever sitter på gulvet og pusser en ramme av tre med sandpapir. Den skal bli til en dør. På tegnesalen males det en stor grå vegg.

Danserne øver. Det er lyd fra tramping og snakking. Musikken høres i bakgrunnen. De sier at dansetrinnene ikke er så vanskelige. Det er gøy å danse, sier de.

Skuespillerne synes det er gøy å øve. De har mange replikker og sanger de må øve på. Utfordringen er at de må kunne alt utenat.

Fra musikkrommet høres lyden av gitar, trommer og alle slags instrumenter. De øver på sangene de skal spille på musikalen. Alle øver så hardt de klarer, de vil at alt skal bli bra. Kom og se selv!

Nøkkelord

Se bildet større

Dansegruppa: Foran scenen: Kathrin Teigum, Harmina Sinpru, Noah L.
Johannessen, Amalie Prytz og Syver Grev. Bak står Niva Stiberg-Hansen og
Suphattra Wanalai. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Se bildet større

Snekrer: Kulisene begynner å ta form inne på sløyden. Tobias Sandvik og Carl Arne Olnils . FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Se bildet større

Malegjengen og kulissegruppa: Fra venstre Laurits Nyheim, Onu Uthamontree, Vegar B. Larsen, Jesper Rasmussen og August Snibsøer. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Se bildet større

PR-gruppa: Foran fra venstre Liv-Anna Ringheim, Varisa Phothisat og Erin Simonsen. Bak fra venstre Nikolai Seljevold, Peder Ringheim, Carl Martin Ianssen (bak stolpen) og Gaute Gunleiksrud. FOTO: Haaken Sæther/August Obrestad Øiseth

Faktaboks

5. til 7. trinnet på Longyearbyen skole har hatt det travelt under forberedelsene av musikalen «Stopp! Ikke mobb!». Parallelt med dette arbeidet har en gruppe sørget for å dokumentere arbeidet. Resultatet har Svalbardposten vært så heldig å få.

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!