Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Splitter pine for et show!

DumDum Boys kjørte fullt trøkk fra start til slutt. Fra venstre: Bassist Aslak Dørum, trommeslager Sola Jonsen, vokalist Prepple Houmb og gitarist Kjartan Kristiansen. FOTO: Cristopher Engås

Splitter pine for et show!

DumDum Boys satte folket i strålende humør kvelden før soldagen.

Tekst:

Publisert:

– Så vakker du er! roper Prepple Houmb.

Et par trommeslag og scenen eksploderer i ekte, norsk rock. Prepple synger så blodårene på halsen tyter fra første strofe.

Det er mørkt og varmt i lokalet, og de fleste har en øl i hånda. Foran scenen har det begynt å samle seg mange mennesker.

Store deler av Longyearbyens befolkning har funnet veien ned til Kulturhuset i kveld, og noen kommer også helt fra fastlandet. Kjentfolk møtes og gir hverandre gode klemmer. Smilene brer seg, og latteren sitter løst.

Alle de 580 billettene til konserten er revet bort, og det er god stemning i lokalet. Noen var ikke engang født da gutta på scenen slo gjennom. Andre sang «Splitter Pine» på fest gjennom hele 90-tallet.

Smelter sammen

Foruten vokalist Per Øyvind «Prepple» Houmb, består DumDum Boys av Kjartan Kristiansen på gitar, Aslak Dørum på bass, og Sola Jonsen på trommer. Med på turné er også Kurt Mikael Lindqvist på keyboard.

Bandet går hardt ut fra første strofe, mens publikum nikker litt forsiktig på hodet. Enkelte prøver seg på en beskjeden rockefot.

Det tar imidlertid ikke lang tid før flere begynner å danse: «Jeg ringer dirty telefoner… til frøken ur», synger Prepple, til Kjartans skarpe riff på sangen «Plaster på såret.» Publikum er med på det allsangvennlige refrenget, og det begynner for alvor å bli bevegelse i mengden.

Kontakten er opprettet og publikum og scene smelter sammen.

– Dere har sabla god kaffe i Longyearbyen!, sier Prepple.

– Hva har du i kaffen?, roper publikum tilbake.

– Flere skal med

Det er ikke første gang DumDum Boys gjester Longyearbyen. Prepple lurer på om det er mange som husker konserten på Huset i 1997, og er mistroisk til de positive svarene.

– Dere husker det ikke, sier han og lager seg en ekte ølsleik.

«Jeg går i bane…» synger hele lokalet. Det er «Englefjes» som fenger, hitlåta fra spillefilmen «Døden på Oslo S.»

Og allsangen fortsetter: DumDum Boys rocker Longyearbyen med «Slave» fra albumet «Splitter Pine», og «Blodig Alvor Nanananana» fra platen med samme navn.

Men Prepple er ikke fornøyd.

– Jeg er helt sikker på at flere skal være med, sier han og heller øl over seg selv.

Publikum jubler.

Og han har rett, for her kommer sangen som alle har ventet på: Åpningslinjene til «Splitter Pine» løfter taket på Kulturhuset, og de som ikke sang med før, synger i hvert fall med nå.

«Mere, mere, mere!»

Salen er med hele veien, og blir med vokalisten opp på siste «Pineeee...»

DumDum Boys går av scenen, men publikum vil ha «mere, mere, mere, mere…»

De kommer ut igjen og setter i gang balladen «Idyll», før de avslutter med mer hardtslående rock. Noen hopper, noen danser, og noen synger med, mens andre forsøker å gjøre alt sammen på en gang.

– Tusen så jævlig takk for oss!, skriker Prepple før lysene slås på, og Solfesten fortsetter på Huset.

Se bildet større

Det ble etter hvert mye liv og røre blant publikum. FOTO: Cristopher Engås

Siste nytt i Kultur

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Førjulstemning i kulturhuset

Julemessa i Longyearbyen blir stadig mer populær. Forrige helg var det varer bak 30 boder.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!