Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Splitter pine for et show!

DumDum Boys kjørte fullt trøkk fra start til slutt. Fra venstre: Bassist Aslak Dørum, trommeslager Sola Jonsen, vokalist Prepple Houmb og gitarist Kjartan Kristiansen. FOTO: Cristopher Engås

Splitter pine for et show!

DumDum Boys satte folket i strålende humør kvelden før soldagen.

– Så vakker du er! roper Prepple Houmb.

Et par trommeslag og scenen eksploderer i ekte, norsk rock. Prepple synger så blodårene på halsen tyter fra første strofe.

Det er mørkt og varmt i lokalet, og de fleste har en øl i hånda. Foran scenen har det begynt å samle seg mange mennesker.

Store deler av Longyearbyens befolkning har funnet veien ned til Kulturhuset i kveld, og noen kommer også helt fra fastlandet. Kjentfolk møtes og gir hverandre gode klemmer. Smilene brer seg, og latteren sitter løst.

Alle de 580 billettene til konserten er revet bort, og det er god stemning i lokalet. Noen var ikke engang født da gutta på scenen slo gjennom. Andre sang «Splitter Pine» på fest gjennom hele 90-tallet.

Smelter sammen

Foruten vokalist Per Øyvind «Prepple» Houmb, består DumDum Boys av Kjartan Kristiansen på gitar, Aslak Dørum på bass, og Sola Jonsen på trommer. Med på turné er også Kurt Mikael Lindqvist på keyboard.

Bandet går hardt ut fra første strofe, mens publikum nikker litt forsiktig på hodet. Enkelte prøver seg på en beskjeden rockefot.

Det tar imidlertid ikke lang tid før flere begynner å danse: «Jeg ringer dirty telefoner… til frøken ur», synger Prepple, til Kjartans skarpe riff på sangen «Plaster på såret.» Publikum er med på det allsangvennlige refrenget, og det begynner for alvor å bli bevegelse i mengden.

Kontakten er opprettet og publikum og scene smelter sammen.

– Dere har sabla god kaffe i Longyearbyen!, sier Prepple.

– Hva har du i kaffen?, roper publikum tilbake.

– Flere skal med

Det er ikke første gang DumDum Boys gjester Longyearbyen. Prepple lurer på om det er mange som husker konserten på Huset i 1997, og er mistroisk til de positive svarene.

– Dere husker det ikke, sier han og lager seg en ekte ølsleik.

«Jeg går i bane…» synger hele lokalet. Det er «Englefjes» som fenger, hitlåta fra spillefilmen «Døden på Oslo S.»

Og allsangen fortsetter: DumDum Boys rocker Longyearbyen med «Slave» fra albumet «Splitter Pine», og «Blodig Alvor Nanananana» fra platen med samme navn.

Men Prepple er ikke fornøyd.

– Jeg er helt sikker på at flere skal være med, sier han og heller øl over seg selv.

Publikum jubler.

Og han har rett, for her kommer sangen som alle har ventet på: Åpningslinjene til «Splitter Pine» løfter taket på Kulturhuset, og de som ikke sang med før, synger i hvert fall med nå.

«Mere, mere, mere!»

Salen er med hele veien, og blir med vokalisten opp på siste «Pineeee...»

DumDum Boys går av scenen, men publikum vil ha «mere, mere, mere, mere…»

De kommer ut igjen og setter i gang balladen «Idyll», før de avslutter med mer hardtslående rock. Noen hopper, noen danser, og noen synger med, mens andre forsøker å gjøre alt sammen på en gang.

– Tusen så jævlig takk for oss!, skriker Prepple før lysene slås på, og Solfesten fortsetter på Huset.

Se bildet større

Det ble etter hvert mye liv og røre blant publikum. FOTO: Cristopher Engås

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!