Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfesten er i gang

Kunsten til Helene Sommer, Christian Bermudez og Sigbjørn Bratlie i Galleri Svalbard fikk nysgjerrigheten fram hos de frammøtte søndag kveld. FOTO: Anders Fjellestad

Solfesten er i gang

Med polarheltinner, musserende vin og spenstig kunst, ble årets solfestuke sparket i gang søndag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2013 kl 09:41

Med et par tjuvstarter tidligere i helga, var det duket for offisiell åpning av Solfestuka i Galleri Svalbard søndag kveld. Berit Fossland i Svalbard næringsforening sto for den offisielle åpningen.

– Jeg tenker det var flere enn meg som gledet seg over at det var sol på Hiorthfjellet i dag. Solfestuka er et godt eksempel på dugnadsånden og det frivillige arbeidet i Longyearbyen, sa Fossland og erklærte arrangementet for åpnet.

Les mer om Solfestuka her!

Vakker konsert

Rundt 80 personer hadde møtt fram i salen som huser Kåre Tveter-samlingen, og etter åpningstalen kunne de nyte den flotte konsertfortellingen «Polarheltinner».

Forestillingen tar utgangspunkt i de markante polarkvinnene fra Sigri Sandberg Meløys siste bok «Polarheltinner». Tekstene er tonesatt av Liv Mari Schei, mens Meløy sto for fortelling og bilder. Jeanette Baltzersen og Bente Mari Mortensen spilte gitar og bass, og sang sammen med Schei.

Kunst og foto

Deretter var det åpning av kunstutstillingen «PolArt 2013: Kunst møter forskning i Arktis». Longyearbyen fotoklubb åpnet også så sin fotoutstilling i Kunst- og håndverkssenteret.

Solfesten fortsetter i ettermiddag. Da er det klart for barnas talentkonkurranse «Stjerner i sikte». Konkurransen skjer i kulturhuset.

Kommer sola?

Selve soldagen er fredag, og markeres som alltid fra den gamle sykehustrappa på Skjæringa. Ifølge værprognosene, ligger det an til at sola kan titte fram fredag formiddag. Dersom det skulle slå til, vil det være første gang siden 2005 at en faktisk kan se sola i Longyearbyen på selve soldagen.

Se bildet større

Liv Mari Schei (f.v.), Sigri Sandberg Meløy, Bente Mari Mortensen og Jeanette Baltzersen sørget for vakre tekster, sang og musikk med konsertforestillingen «Polarheltinner». FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!