Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker svalbardpiker

På plassen bak Mary-Ann Dahle skal årets gruvebusfestival gå av stabelen i august. Kåring av årets svalbardpike er blant begivenhetene. FOTO: Anders Fjellestad

Søker svalbardpiker

Er du kvinne, mellom 18 og 23 år og har mål og meninger? Da kan du bli kåret til årets svalbardpike.

Tekst:

Publisert:

Mary-Ann Dahle eier og driver overnattingsstedet Mary-Anns Polarrigg, og er kjent for sine sprø påfunn. Nå arrangerer hun Gruvebusens høstfestival i august, og blant høydepunktene er kåringen av årets svalbardpike.

– Dette er en idé jeg har gått med lenge, og da jeg fant fram den gamle sangen «Svalbardpiken» fant jeg ut at det var på tide å gjøre ideen til virkelighet, sier Dahle.


Søker jenter

Noen skjønnhetskonkurranse blir det imidlertid ikke, understreker hun.

– Vi har masse fine jenter med tæl i og framtidsvisjoner her i byen. Meningen med å kåre svalbardpiken er å gi dem en puff videre, sier Dahle.

Premien skal være skreddersydd for vinneren. For eksempel kan sangtimer være en aktuell premie, dersom vinneren skulle ha interesse for sang.

Men for å kåre en svalbardpike trengs, ja nettopp, piker. Mary-Ann Dahle ønsker derfor at interesserte melder seg til henne så raskt som mulig. Folk kan også foreslå passende kandidater.

– Svalbardpiken skal være mellom 18 og 23 år, og bo på Svalbard. Hun trenger naturligvis ikke å ha bodd her hele livet, så lenge hun har planer og vyer. Dette går ikke på utseendet, men blir en morsom måte å gjøre stas på en av våre flotte jenter, sier Dahle.

En uavhengig jury på 5-6 personer skal kåre svalbardpiken, og hun håper konkurransen kan bli en årlig foreteelse.


Fest for barn og bus

Kåringen blir en del av Gruve­busens høstfestival, en ny utendørsfestival som skal foregå på tunet foran Mary-Anns Polarrigg. Her skal gruvearbeiderne hylles 23. og 24. august. Men det er ikke bare busen som skal feires, på dagtid skal tilstelningen være barnas festival.

– Det er ingen egen festival for barna her, og jeg ønsker å lage noe for dem. Vi setter opp benker, partytelt og lavvo. Det blir grilling, karaoke, leker og andre ting for barna, sier hun.


Trenger hjelp

På kveldstid blir det fest for de voksne og gruvebusen, naturligvis. Da blir det også konsert med blues og dansemusikk.

– Dette skal være en folkefest, og på lørdag kommer vi også med en overraskelse til gruvebusen, sier arrangøren.

– Festivalen blir i slutten av august, har folk rukket å komme tilbake fra ferie da?

– Ja, alle har kommet tilbake til skolestart da. Om vi skal ha det senere på høsten, blir det dessuten fort for kaldt for en utendørsfestival, sier Dahle som har drevet Polarriggen siden 1999.

Nå frir hun til folk som ønsker å bidra til gruvebusfestivalen.

– Dette er første gang, og jeg må jo begynne et sted. Jeg trenger dugnadshjelp, vakter og konferansier, så om noen har lyst til å stille opp, bare ta kontakt, sier Dahle.

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!