Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker svalbardpiker

På plassen bak Mary-Ann Dahle skal årets gruvebusfestival gå av stabelen i august. Kåring av årets svalbardpike er blant begivenhetene. FOTO: Anders Fjellestad

Søker svalbardpiker

Er du kvinne, mellom 18 og 23 år og har mål og meninger? Da kan du bli kåret til årets svalbardpike.

Mary-Ann Dahle eier og driver overnattingsstedet Mary-Anns Polarrigg, og er kjent for sine sprø påfunn. Nå arrangerer hun Gruvebusens høstfestival i august, og blant høydepunktene er kåringen av årets svalbardpike.

– Dette er en idé jeg har gått med lenge, og da jeg fant fram den gamle sangen «Svalbardpiken» fant jeg ut at det var på tide å gjøre ideen til virkelighet, sier Dahle.


Søker jenter

Noen skjønnhetskonkurranse blir det imidlertid ikke, understreker hun.

– Vi har masse fine jenter med tæl i og framtidsvisjoner her i byen. Meningen med å kåre svalbardpiken er å gi dem en puff videre, sier Dahle.

Premien skal være skreddersydd for vinneren. For eksempel kan sangtimer være en aktuell premie, dersom vinneren skulle ha interesse for sang.

Men for å kåre en svalbardpike trengs, ja nettopp, piker. Mary-Ann Dahle ønsker derfor at interesserte melder seg til henne så raskt som mulig. Folk kan også foreslå passende kandidater.

– Svalbardpiken skal være mellom 18 og 23 år, og bo på Svalbard. Hun trenger naturligvis ikke å ha bodd her hele livet, så lenge hun har planer og vyer. Dette går ikke på utseendet, men blir en morsom måte å gjøre stas på en av våre flotte jenter, sier Dahle.

En uavhengig jury på 5-6 personer skal kåre svalbardpiken, og hun håper konkurransen kan bli en årlig foreteelse.


Fest for barn og bus

Kåringen blir en del av Gruve­busens høstfestival, en ny utendørsfestival som skal foregå på tunet foran Mary-Anns Polarrigg. Her skal gruvearbeiderne hylles 23. og 24. august. Men det er ikke bare busen som skal feires, på dagtid skal tilstelningen være barnas festival.

– Det er ingen egen festival for barna her, og jeg ønsker å lage noe for dem. Vi setter opp benker, partytelt og lavvo. Det blir grilling, karaoke, leker og andre ting for barna, sier hun.


Trenger hjelp

På kveldstid blir det fest for de voksne og gruvebusen, naturligvis. Da blir det også konsert med blues og dansemusikk.

– Dette skal være en folkefest, og på lørdag kommer vi også med en overraskelse til gruvebusen, sier arrangøren.

– Festivalen blir i slutten av august, har folk rukket å komme tilbake fra ferie da?

– Ja, alle har kommet tilbake til skolestart da. Om vi skal ha det senere på høsten, blir det dessuten fort for kaldt for en utendørsfestival, sier Dahle som har drevet Polarriggen siden 1999.

Nå frir hun til folk som ønsker å bidra til gruvebusfestivalen.

– Dette er første gang, og jeg må jo begynne et sted. Jeg trenger dugnadshjelp, vakter og konferansier, så om noen har lyst til å stille opp, bare ta kontakt, sier Dahle.

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!