Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sognepresten på Sommer i P2

Sogneprest Leif Magne Helgesen forteller i Sommer i P2 om det å ha vært prest under skredkatastrofen i vinter og tiden etterpå. FOTO: Christopher Engås.

Sognepresten på Sommer i P2

Sogneprest på Svalbard, Leif Magne Helgesen, forteller om skredet som tok to liv sist vinter og tiden etterpå i Sommer i P2 tirsdag 5. juli og onsdag 6. juli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2016 kl 08:09

– Den mørketiden vi gikk gjennom for et halvt år siden, ble annerledes. Da var det ikke bare mørkt. Det ble svart, forteller Helgesen på nrk.no/troms sine nettsider. I radioprogrammet snakker Helgesen om hvordan det var å være prest i denne vonde tiden.

Han gjør seg også tanker om hvordan en ny vinter vil bli for øysamfunnet.

– Det blir tøffere å gå på en ny mørketid igjen. Samtidig er det viktig å gå på, og gå sammen på den, og møter noe av det som var, og marker det som var den 19. desember på en verdig måte. Og at vi ikke glemmer de som mistet sin far og som mistet sitt barn, som er noe av det verste man kan oppleve. De er fortsatt en del av vårt fellesskap, sier Helgesen.

Som gjesteprogramleder har Helgesen selv valgt musikken og i flere av låtene synger han selv i Svalbard Kirkes Trio.

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!