Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russlands dag

FEIRING: Generalkonsul Viacheslav Nikolaev og sysselmann Kjerstin Askholt i midten flankert av hver sin tolk. FOTO: Hilde Røsvik

Russlands dag

Fin feiring i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Den russiske Føderasjonens generalkonsul på Spitsbergen, Viacheslav Nikolaev, feiret Russlands dag sammen med norske inviterte gjester i kulturhuset i Barentsburg. Sysselmann Kjerstin Askholt takket for invitasjonen.

– Vi bor i et øyrike som er et godt eksempel på fredelig sameksistens. Vårt vennskap og gjensidig respekt vil være inspirasjonskilde for de som sliter mer med uenighet og konflikter, sa hun i sin tale.

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!