Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Panikk i kulissene

– Jeg er så lykkelig når jeg får på meg en sånn kjole, sier Siri H. Bendiksen (t.h.) til Silje Christensen. Her fra øvingen på Huset tirsdag ettermiddag. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Panikk i kulissene

I Husets andreetasje hersker kaoset, og ett spørsmål går igjen: blir det solfestrevy i år?

Og det kan man jammen lure på når man kommer inn i den gamle kinosalen på Huset tirsdag denne uka. Klær henger og slenger nesten absolutt overalt. Folk farter fram og tilbake mellom glitter, tyll og parykker, og roper til hverandre. Noen kaster i seg en «dagens» og en kopp kaffe. Bord flyttes, og instrumenter bæres.

– Kan du trylle? Vi trenger en uke til, sier revyveteran Anne Lise Klungseth Sandvik med oppsperrede øyne.

– Eller tre dager? To? legger hun til.


Kortene tett til brystet

I dag er det premiere på årets solfestrevy, «Det er ikke kull alt som glimrer». Og som leserne kanskje skjønner, er ikke alt på plass ennå.

Vi prøver å fiske litt hos Sandvik om hva årets revy skal handle om:

– Selvfølgelig om alt det spennende som har skjedd i byen i år. Hvis folk har noe de venter på å få, kan de regne med å få det, smiler revydronningen.


Skaper orden av kaos

En del av de 18 revyartistene samler seg rundt pianoet til kapellmester Ralph Creedy. De prøver seg fram med ulike tonearter. På scenen står regissør Birgitte Jonsrud og ser på. Hun er hentet fra fastlandet for å instruere sin ellevte solfestrevy.

– Premieren er fredag, og dette kan vi ikke. Du kan jo bare tenke deg, sukker hun.

Og så forter hun seg å snakke om den gode stemningen:

– Alle så positive, og de er så ivrige. En styrke her er at tekstene er innholdsrike og godt bygd opp.

– Blir dere ferdige i tide?

– Ja. Vi pleier det, svarer regissøren og smiler.

– Men jeg tenker jo nå at jeg har vært her så mange år. Hva om dette er året vi ikke klarer det? Det er jeg engstelig for hvert år. Når skjer det?

Er vi heldige blir det premiere i kveld og nok en forestilling i morgen. De 18 svalbardianerne gjør i alle fall det de kan. Og Sandvik er klar i sin tale om årets revy:

– Vi kommer i havn.

Se bildet større

Regissør Birgitte Jonsrud er usikker på om det blir revy denne gangen, men jubler over innsatsen til de 18 på scenen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!