Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderer å flytte galleriet til sentrum

Bestyrer Jan Martin Berg ved Galleri Svalbard er positiv til ideen om å flytte galleriet til sentrum. FOTO: Geir Barstein

Vurderer å flytte galleriet til sentrum

For samlokalisering med biblioteket.

I utgangspunktet er jeg positiv, sier galleribestyrer Jan Martin Berg ved Galleri Svalbard, som i dag holder til i Nybyen utenfor sentrum.

– Fordelene ved en flytting er at det blir en mer sentral plassering og betydelig bedre publikumsgrunnlag. To kilometers forskjell kan høres lite ut, men her i Longyearbyen er det litt av en avstand, sier Berg til Svalbardposten.

Drodlefase
Leieavtalen til biblioteket, som i dag har tilhold i Lompensenteret, går ut til neste år. Under Lokalstyrets strategikonferanse i sommer kom oppdraget om å utrede mulighetene for en framtidig samlokalisering med Galleri Svalbard og Infotorget i Næringsbygget.

Så langt er arbeidet helt i drodlefasen. Ingen detaljer eller konkrete planer er så langt lagt, og den første politiske dialogen er planlagt å starte i mars.

– Vi har nettopp startet den administrative utredningen. Vi ser på hva slags funksjoner vi har bruk for, og hvordan mulighetene er for plassering i nye lokaler,  sier Unn Martinsen, sektorsjef for kultur og oppvekst i Longyearbyen lokalstyre.

Også biblioteksjef Elin Anita Olsrud er positiv til ideen.

– Selv om vi har hyggelige lokaler i dag, så er husleia høy. Jeg ser at vi kan få mer hensiktsmessige lokaler og økt synlighet i bybildet. Vi kan få et bibliotek for framtida, sier Olsrud.

Krav
Galleribestyrer Berg tror en flytting vil slå heldig ut for galleriet, som både huser permanente og midlertidige utstillinger. Han sier at nye lokaler må ha plass til å videreføre dette.

– Det må vi ha. Vi kan ikke ende opp som et uforanderlig sted, sier Berg.

– Stor ro

Han er ikke redd for at galleriets kjerne eller sjel vil forsvinne med flyttelasset eller den politiske prosessen.

– Jeg tar dette med den største ro. Jeg tror vi skal få de fleste funksjonene ned, dersom dette blir en realitet. Vi har antydet våre behov, også får andre ta stilling. Den tid den sorg – eller glede, sier han.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen mener en samlokalisering av Galleri Svalbard, biblioteket og Infotorget kan gi «positive synergieffekter».

– Jeg tror det kan bli veldig fint, og gjøre oss mer spennende ved å slå sammen flere tjenester.

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!