Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Videre i UKM

Lovende filmskapere: Ragnhild Beate Engan og Emilie Ulsnes Sommervold. FOTO: Birger Amundsen

Videre i UKM

18-åringene Ragnhild Beate Engan og Emilie Ulsnes Sommervold har gått videre til landsmønstringen i UKM med filmen «Two girls one boat».

Tekst:

Publisert:

I slutten av januar ble de to jentene, sammen med fem andre ungdommer fra Longyearbyen, plukket ut til å representere Svalbard under fylkesmønstringen for Troms.

Under UKM-mønstringen på Finnsnes sist helg gikk Ragnhild og Emilie videre med sin film, og skal representere Troms sammen med fem andre innslag under landsfestivalen i Larvik senere i år.

Filmen ble til under en reise med ekspedisjonscruiseskipet «Fram» til Antarktis i fjor høst.

– Det er kult at vi gikk videre, og vi ble kjempeglade da vi fikk høre det, sier Emilie. Verken hun eller venninna var til stede på Finnsnes. Emilie sier at de ikke helt vet om de begge kommer til å reise til Larvik under landsfestivalen, og at dette er noe de må finne ut av.

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!