Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Videre i UKM

Lovende filmskapere: Ragnhild Beate Engan og Emilie Ulsnes Sommervold. FOTO: Birger Amundsen

Videre i UKM

18-åringene Ragnhild Beate Engan og Emilie Ulsnes Sommervold har gått videre til landsmønstringen i UKM med filmen «Two girls one boat».

I slutten av januar ble de to jentene, sammen med fem andre ungdommer fra Longyearbyen, plukket ut til å representere Svalbard under fylkesmønstringen for Troms.

Under UKM-mønstringen på Finnsnes sist helg gikk Ragnhild og Emilie videre med sin film, og skal representere Troms sammen med fem andre innslag under landsfestivalen i Larvik senere i år.

Filmen ble til under en reise med ekspedisjonscruiseskipet «Fram» til Antarktis i fjor høst.

– Det er kult at vi gikk videre, og vi ble kjempeglade da vi fikk høre det, sier Emilie. Verken hun eller venninna var til stede på Finnsnes. Emilie sier at de ikke helt vet om de begge kommer til å reise til Larvik under landsfestivalen, og at dette er noe de må finne ut av.

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!