Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lite engasjement for navn

15 stemmeberettigede møtte opp på Funken. Daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn (t.h.) informerte om bakgrunnen for at saken om navnebytte kom opp. Blant annet har barn fått høre «Du kan vel ikke spille fotball» du som kommer fra Svalbard Turn. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Lite engasjement for navn

Av 850 medlemmer møtte 15 opp for å avgjøre det historisk viktige spørsmålet: Skal Svalbard Turn bli Svalbard IL.

Da de 15 post-it lappene var plukket ut av skåla, og stemmene talt opp tirsdag, ble det klart av Svalbard Turn beholder navnet som idrettslaget tok i 1930.

– Med et klart flertall har vi gjort et historisk valg. Så gleder jeg meg veldig til å se logoen, sa styreleder Ianssen og takket for engasjementet.

Ønsket utsettelse
Engasjementet var stort blant flere av de fremmøtte, men de var ikke mange. Siden Svalbard Turn nå lager nye nettsider og ny logo, ønsket styret også å se om medlemmene ønsket å endre navn til Svalbard IL.

Helle Myhrvang Jakobsen mente Svalbard Turn burde vente med avgjørelsen.

– Jeg synes dette er en så viktig sak at vi kanskje burde vente til årsmøtet, sa hun og la til at medlemmene burde få mer tid på seg.

– Alle som sitter her vet at folk er på ferie. Det er august, Svalbard Turn har ikke startet opp ennå, sa hun.

Styreleder Carl Einar Ianssen ønsket imidlertid å få spørsmålet avgjort, og mente medlemmene hadde fått god informasjon om møtet.

– Erfaringsvis møter det ikke opp flere folk på årsmøtet enn dette, sa han.

Viktig identitet
Jakobsen er tidligere daglig leder i Svalbard Turn og ønsket å beholde navnet.

– Det er godt at navnet ikke ble endret. Jeg tror mange medlemmer ble tatt på senga, sa hun.

Men Jakobsen ser ikke bort fra at spørsmålet om naveendring kan komme opp igjen.

– Dette har kanskje satt i gang en tankeprosess. Men dette er ikke tiden, sa hun.

Før avstemmingen holdt hun et innlegg om verdien Svalbard Turn-navnet har og identiteten som er knyttet til det.

– Det er ingen garanti for at de som former og ser på Svalbard Turn i dag vil se med samme øyne på Svalbard IL. Bare spørsmålet om hvorfor vi byttet navn gjør at en kanskje ikke vil være en foretrukket samarbeidspartner i framtiden, sa hun.

Hun la til at hun ikke kunne se noe som talte for å endre navnet.

– Det er kanskje viktigere nå enn noen gang å beholde Svalbard Turn, siden laget har vært med på å forme hele Longyearbyens historie, sa hun.

– Ikke beskrivende
Styremedlem Marius Grønseth er ikke enig.

– Er det logoen eller navnet som skaper identitet? Jeg mener det er aktiviteten man skaper og arbeidstimene man legger ned i dugnad, sa han.

Grønseth viste til at barna han har snakket med sier de ønsker å hete Svalbard IL.

– Vi er et idrettslag med over 20 aktivitetsgrupper og store arrangement. Svalbard IL er et samlende navn for hva vi driver med. sa han.

Til høsten vil de nye nettsidene og den hemmelige nye logoen til Svalbard Turn lanseres. Den fikk ikke en gang de 15 oppmøtte på generalforsamlingen lov til å se.

Se bildet større

Anne-Lise Alexandersen ønsket å komme med et benkeforslag, men det åpnet ikke regelverket for. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Helle M. Jakobsen (t.v.) og svømmeren Frida Krystad deltok i debatten. Krystad fortalte at det vikgigste for henne var at det står «Svømming» under Svalbard Turn på draktene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Styremedlem Marius Grønseth (t.v.) holdt innlegg til fordel for navnebytte. Her kommer han med et innlegg i den påfølgende debatten, som ble ledet at styreleder Carl Einar Ianssen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Det blir ikke navnebytte til Svalbard I.L. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!